Zašto su korisnici bijesni na Microsoft?

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2016. u 20:05
FOTO: Lukas Schulze/DPA/PIXSELL

Kompanija navodi da je nadogradnju i dalje moguće zaustaviti kada se na ekranu pojavi vrijeme predviđeno za završetak procesa.

Korisnicima operativnih sustava Windows 7 i Windows 8 posljednjih nekoliko mjeseci pojavljuje se prozor za nadogradnju koji korisnike pita bi li bi željeli preći na OS Windows 10 odmah ili kasnije.      

Jedini način na koji je bilo moguće izbjeći ovu obavijest bio je dobro poznati znak X u gornjem desnom kutu, što predstavlja tipičan način da se zatvori bilo koji prozor operativnog sustava Windows.

Međutim, najnovije izmjene u okviru OS Windows 10 dovode do toga da se instalacija nadogradnje automatski aktivira odmah po zatvaranju prozora, klikom na znak X, piše BBC.

Microsoft od sada sve nadogradnje obilježava kao “recommended”, a većina računala programirana je tako da prihvaća ovu vrstu ažuriranja iz sigurnosnih razloga.

Kompanija navodi da je nadogradnju i dalje moguće zaustaviti kada se na ekranu pojavi vrijeme predviđeno za završetak procesa.

Ovaj potez naišao je na veliku osudu Microsoftovih korisnika i zaposlenih u tehnološkoj industriji, čije se nezadovoljstvo ovih dana može vidjeti na brojnim društvenim mrežama, prenosi b92.   

“Kao što smo objavili u listopadu, Windows 10 će biti ponuđen kao ‘preporučena’ nadogradnja korisnicima čija su računala programirana tako da prihvaćaju ‘preporučene’ nadogradnje. Korisnici i dalje imaju mogućnost odlučiti hoće li instalirati nadogradnju ili ne”, navedeno je iz tvrtke.                               

Komentirajte prvi

New Report

Close