Već imaju dvaput više korisnika nego Hrvatska stanovnika

Autor: Bernard Ivezić , 18. studeni 2014. u 15:19
Damir Sabol, osnivač i direktor tvrtke SlikoPlat/Marko Lukunic/PIXSELL

Damir Sabol potvrdio da Android verziju žele izdati do Nove godine, nekoliko mjeseci prije očekivanja.

Mjesec dana od početka prodaje hrvatska mobilna aplikacija PhotoMath preuzeta je 8,5 milijuna puta.

Drugim riječima, u samo mjesec dana tu je aplikaciju počelo koristiti dvostruko više ljudi nego li ih živi u Hrvatskoj. Damir Sabol, osnivač zagrebačke tvrtke SlikoPlat,  kaže da su zbog toga napustili prvotnu ideju da ta aplikacija bude samo promotor njihove tehnologije strojnog vida. Umjesto toga, Sabol kaže da će paralelno ulagati u daljnji razvoja PhotoMatha. "PhotoMath će definitivno imati svoj vlastiti život, jer sad se vidi veliki potencijal aplikacije i želimo taj potencijal iskoristiti", izjavio je za Poslovni dnevnik Sabol.Dodaje da intenzivno rade na poboljšanjima i lokalizaciji aplikacije.

U hodu, ističe, rade i na određivanju strateškog smjera daljnjeg razvoja aplikacije. "Još je prerano davati neke odgovore, ali stvari su krenule u dobrom smjeru", kaže Sabol. Trenutno je glavno pitanje na Facebook i Twitter zidu najpopularnije hrvatske aplikacije kad će izaći Android verzija aplikacije s obzirom da je riječ o platformi s najviše korisnika, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. PhotoMath je, podsjetimo, prvo predstavljen za Windows Phone, a zatim i za AppStore preko kojeg dolazi najviše korisnika.Iako je inicijalno bilo najavljeno da će verzija za Android stići iduće godine, Sabol otkriva da ju žele napraviti do Nove godine. "Na Androidu intenzivno radimo i željeli bismo tu verziju predstaviti do kraja ove godine", kaže Sabol.

Pojašnjava da su zbog fragmentacije te platforme naišli na niz tehničkih izazova koje moraju riješiti kako bi ponudili dobro korisničko iskustvo. "Cilj je maksimalno poboljšati kvalitetu aplikacije, a s dodatnim mogućnostima ćemo ići nešto kasnije", kaže Sabol.Prvo proširenje, ističe, bit će na analizu i rješavanje težih matematičkih zadataka za stariju djecu. Sabol dodaje da sad, kad imaju milijunsku korisničku bazu, mijenjaju pristup statistici. Pojašnjava da im više nije važno samo koliko imaju korisnika, već i koliko ih je aktivno na dnevnoj i mjesečnoj bazi. I tu su, kaže, rezultati vrlo dobri.

"Počeli smo takva mjerenja prije deset dana i u prvih tjedan dana mjerenja dobili smo podatak da nas aktivno koristi milijun korisnika tjedno", kaže Sabol.U Hrvatskoj je, dodaje, već sada aktivno 12 tisuća korisnika. To su oni korisnici koji su PhotoMath koristili barem jednom u posljednjih deset dana. PhotoMath je prije mjesec dana ušao u uži izbor za najbolji europski startup na TechCrunch Disruptu u Londonu. Nije pobijedio. No, idući dan, kad je pušten na  AppStore, u prvih 24 sata skupio je 110 tisuća korisnika i krenuo s eksponencijalnim rastom.

Komentirajte prvi

New Report

Close