Todorićev konkurent u e-trgovinu uložio 5,58 milijuna kuna

Autor: Bernard Ivezić , 18. kolovoz 2016. u 08:05
U Sloveniji su lani prihode digli na 35 mil. eura/Thinkstock

Češki Mall.cz, koji je lani potiho pokrenuo poslovanje u Hrvatskoj, u Sloveniji dobro posluje.

Najveći strani izazivač Todorićeve Abrakadabre, češki Mall.cz, koji je lani potiho pokrenuo poslovanje u Hrvatskoj pod brendom Mall.hr, u tu je operaciju uložio gotovo milijun dolara, doznaje Poslovni dnevnik.

Hrvatska podružnica češkog Malla, tvrtka Internet Mall, u godišnjem izvješću Fini navela je rashode od 5,58 milijuna kuna. U izvješću se također navodi da su Česi u prvoj godini poslovanja u Hrvatskoj ostvarili prihod od tek 95,8 tisuću kuna. Lea Benedejčič, direktorica Mall.hr-a, koja ujedno upravlja najvećom internetskom trgovinom u Sloveniji, pod brendom Mimovrste, za slovenski list Finance izjavila je da im tamo ide vrlo dobro.

Mimovrste je, prema podacima Financi, lani imao rast prihod od 38 posto, na 35 milijuna eura. U Sloveniji je tvrtka, koja zapošljava 80 radnika, prethodno dvije godine zaredom poslovala s minusom, ali od lani je, navodno, opet u plusu. Benedejčič to Financama nije željela komentirati pravdajući se da čeka završetak izvješća za poslovanje u Sloveniji.Ističe ipak da tvrtka dobro posluje zahvaljujući prodaji pseće hrane, kozmetike, preparata za njegu tijela te kave i kave u kapsulama.

"To su povoljni proizvodi, koji se kupuju brzinski, a kupci ih nabavljaju periodički", pojašnjava Benedejčič.Prema podacima tvrtke Ceneje, u Hrvatskoj je lani najveća e-trgovina bila eKupi, a ukupno eBay, Amazon i Extreme Digital. Usto, strane internetske trgovine bila su zastupljenije od domaćih.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Gospodine Ivica strani okupatori ne shvacaju da Hrvatsku ne mogu kupiti novcem jer ono sto se krvlju brani ne pusta se lako. Izdrzite i ne dajte se cijela Hrvatska je uz Vas!!
Samo Abrakadabra!!!

Smrt stranim okupatorima. Podrska nasem heroju gospodinu Ivici Todoricu. Svi smo mi Ivica Todoric!!!

Nitko od njih nije posebno pametan ili sposoban niti ima naročiti sistem već je stvar čim ranijeg pozicioniranja na tržištu. Dapače, Mall i Abrakadabra imaju gotovo SAP ecommerce rješenje što je upravo smiješno. Češki je Mall tako na vrijeme krenuo u Češkoj i zaradio velik novac. U Sloveniji ne bi napravio ništa da nije kupio slovenski Mimovrste koji je također na vrijeme krenuo u Sloveniji i zauzeo prvo mjesto. Po isom principu niti Mall niti Abrakadabra neće uspjeti dostići eKupi koji je prvi krenuo u Hrvatskoj. Mogu ga jedino kupiti aliMatić naravno nije lud da proda svoje vodeće mjesto. Ako odluči prodati to će biti neisplativo za kupca.

New Report

Close