Tim Cook dao najjasniji znak da Apple priprema svoj auto

Autor: Tomislav Pili , 21. listopad 2015. u 08:36
Tim Cook, izvršni direktor Applea/REUTERS

Niz tehnoloških promjena dovele su do mogućnosti ulaska u auto-biznis za tvrtke koje se do sada time nisu bavile.

Appleov izvršni direktor Tim Cook dao je do sada najizravniji signal da taj tehnološki div priprema svoje viđenje automobila.

"Vidjet ćemo masivnu promjenu u automobilskoj industriji. Mislim da je ta industrija u točki preokreta, ne samo za evolucijsku promjenu", izjavio je Cook na godišnjoj tehnološkoj konferenciji Wall Street Journala. Prema tvrdnjama izvora Financial Timesa bliskih prvom čovjeku Applea, ta je kompanija već sastavila tim stručnjaka iz područja automobilske industrije koji proučavaju što je potrebno da bi proizvođač računala i mobitela postao i proizvođač vozila. Mediji navode kako Cook nije izravno odgovorio na pitanja kada bi Apple mogao predstaviti svoj auto, ali je istaknuo kako je niz tehnoloških promjena stvorio rijetku mogućnost ulaska u taj biznis za tvrtke koje se do sada time nisu bavile.

"Ono što ja vidim jest da je softver postao iznimno važna komponenta u automobilskoj industriji. Autonomna vožnja  postala je sve više važna", dodao je Cook. Druga promjena koja prijeti destabiliziranjem tradicionalnih proizvođača jest uspon električnih automobila, naglašava izvršni direktor Applea. Dolazak električnih vozila uz sve veću ulogu softvera učinili su Tesla Motors najznaćnijeg novog igrača u automilskoj industriji u posljednjih deset godina, ocjenjuju analitičari.   

Apple Music

Stekli 6,5 milijuna korisnika

Nova glazbena usluga Applea pridobila je više od 6,5 milijuna pretplatnika, izjavio je u ponedjeljak izvršni direktor kompanije Tim Cook. Istaknuo je da dodatnih 8,5 milijuna ljudi besplatno, probno koristi Apple Music usluge. To je ukupno preko 15 milijuna korisnika, što je Cook nazvao uspješnim debijem. Apple Music, koji je pušten u promet u lipnju, pokušaj je kompanije da zadrži svoju dominaciju u području digitalne glazbe kroz iTunes Store. Apple omogućuje korisnicima da probno koriste njegovu uslugu 90 dana besplatno.

Komentirajte prvi

New Report

Close