Privatna hrvatska kompanija s uredima u pet država nastavlja tržišnu ekspanziju

Autor: Lucija Špiljak , 26. svibanj 2019. u 13:15
Tvrtka direktora Mladena Tabaka specijalist za IoT i Smart City rješenja

Tvrtka s uredima u 5 država i 170 stručnjaka prošla je rebranding i ide u ekspanziju u ponudi ICT usluga, rade u 31 zemlji.

Tvrtke Mrežna tehnologija Verso d.o.o. i Altima d.o.o. nakon rebranding procesa u posljednje dvije godine, restrukturiranja odjela te konsolidacije svih ureda, nastavljaju tržišnu ekspanziju pod zajedničkim nazivnikom Verso Altima grupa, priopćili su iz tvrtke.

Riječ je o privatnoj hrvatskoj kompaniji koja slovi kao lider u primjeni ioT I Smart City rješenja i partner je vodećih svjetskih ponuđača ICT rješenja. U 2018. godini ostvarili su godišnji promet od 20 milijuna eura, što ih je pozicioniralo kao jedanaestog najvećeg hrvatskog softverskog izvoznika. "Osigurat ćemo tržištu dostupnost vrhunskih ICT rješenja i kao sistem integrator specijalist jedinstvenu kombinaciju infrastrukturnih i softverskih stručnjaka, konzultanata i developera sa širokim poznavanjem tehničkih tema i dubinskog poznavanja funkcionalnosti.

"Poslovanjem pod jednim menadžmentom i s jednom strategijom omogućavat ćemo izvedbu end-to-end projekata, što krajnji korisnici smatraju najvećom prednosti. Prošli smo višemjesečni proces transformacije i veselimo se tržištu omogućiti ekspertize i inovacije pod jednim krovom", istaknuo je Mladen Tabak, osnivač Verso Altima grupe.

Sjedište je u Zagrebu, no imaju urede u pet zemalja, što potvrđuje da je riječ o prepoznatom svjetskom integratoru. Zapošljavaju više od 170 stručnjaka, a zahvaljujući strateškim inovativnim rješenjima kojima bilježe porast korisnika, krenuli su u osvajanje novih tržišta pa bilježe reference u 57 telekoma u 31 državi; od Velike Britanije, Egipta, Švedske sve do Japana. Prisutni su na četiri kontinenta na kojima su dosad odradili 30-ak projekata kao isporučitelj cjelovitog rješenja ili dio konzorcija.

Jedan od zadnjih projekata bio je Smart City projekt koji su u konzorciju odradili za Novo Mesto s Telekomom Slovenije, a Smart City projekt za kineski Šangaj bio je u trenutku implementacije najveći takav u svijetu sa 180.000 senzora. Projekt kvartalno raste za novih 60.000 senzora. Brojnim uspjesima prethodili su kontinuirani financijski uspjesi, porast broja stručnjaka, geografska prisutnost te najviši partnerski statusi s vodećim ICT ponuđačima.

Tvrtka Mrežne tehnologije Verso osnovana je 2002. kao sistem integrator, dok je Altima osnovana 2008. s fokusom na ponudu vlastitih softverskih rješenja te kao SAP-ov partner, da bi 2015. prešla u 100%-tno vlasništvo Mrežnih tehnologija Verso. Verso Altima grupa postala je 2017. dio Elite programa Londonske burze, koji prepoznaje brzorastuće tvrtke srednje i istočne Europe, osigurava stjecanje znanja, upoznavanje s opcijama financiranja te priprema za investitore ili izlazak na burzu.

Nositelj je Mamforce Lead Standarda najviše razine te Dadforce standarda i omogućava provođenje obiteljske odgovorne i rodno osvještene politike upravljanja ljudskim potencijalima. Formalno pravno Mrežne tehnologije Verso d.o.o. i Altima d.o.o. i dalje su zasebni pravni subjekti koji će svoje poslovanje nastaviti s jednom poslovnom strategijom i konsolidiranim izvoznim ciljevima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close