Ovo je ‘Paper’ – nešto sasvim novo iz Facebooka

Autor: Tomislav Hrastovčak , 30. siječanj 2014. u 14:06
Facebook / Paper

Facebook je konačno predstavio Paper – aplikaciju za vijesti o kojoj se u posljednje vrijeme puno nagađalo u medijima.

Facebook je konačno predstavio Paper – aplikaciju za čitanje i dijeljenje vijesti, o kojoj se u posljednje vrijeme puno nagađalo u medijima. Paper je agregator sadržaja koji prikuplja linkove, fotografije i video zapise te ih prikazuje u vizualno atraktivnom sučelju. Mobilna aplikacija, koja poprilično podsjeća na popularni Flipboard, bit će dostupna korisnicima iPhonea od 3. veljače.

Tehnološki portali su ranije pisali kako se na Paperu radilo dulje vrijeme te kako iza projekta stoji tim stručnjaka koji razvija News Feed, odnosno pregled vijesti i statusa koje svaki korisnik najprije vidi kada se logira na Facebook. Navodno je cijeli projekt krenuo prije nekoliko godina u sklopu ideje potpune promjene izgleda News Feeda, ali nakon brojnih odgoda i eksperimenata, cijela se stvar 'razlomila' u nekoliko smjerova.

Facebook je inače sinoć objavio rezultate poslovanja za tromjesečje koje je završilo krajem prosinca. U promatranom razdoblju vodeća svjetska društvena mreža ostvarila je prihod od 2,59 milijardi dolara, što je rast od 63 posto na godišnjoj razini.

Neto dobit promatranog kvartala dosegla je 523 milijuna dolara, u usporedbi sa 64 milijuna godinu ranije, kada je kompanija bilježila velike jednokratne izdatke. Značajan je podatak kako su prihodi od mobilnog oglašavanja dosegli 1,24 milijarde dolara, što je više od polovice ukupnih prihoda od oglašavanja.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Komentirajte prvi

New Report

Close