10 aplikacija bez kojih neki više ne mogu zamisliti svakodnevicu

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2012. u 15:32
Thinsktock

Danas je na tržištu dostupno doista mnogo različitih aplikacija, namijenjenih svemu i svačemu, a mnoge su od njih sasvim besplatne.

Ako posjedujete pametni telefon znate koliko veliku važnost za 'stvaranje pozitivnog iskustva' imaju  i brojne mobilne aplikacije koje ovih dana doživljavaju svoj pravi bum.

Danas je na tržištu dostupno doista mnogo različitih aplikacija, namijenjenih svemu i svačemu, a mnoge su od njih sasvim besplatne i višestruko korisne. Kevin Smith veliki je fan pametnih telefona, a za portal Business Insider otkrio je top 10 aplikacija bez kojih ne može zamisliti svoj svakodnevni život.

1. Tweetbot

Tweetbot je aplikacija koja omogućuje olakšano korištenje Twittera, a Smith navodi da je to najbolja i najopsežnija aplikacija za 'tvitanje' koju je ikad koristio. Ističe kako donosi pregršt mogućnosti kao što su, primjerice, obilježavanje omiljenih 'tvitova' itd. Osim funkcionalnosti, kao prednost aplikacije ističe i lijep dizajn i efikasnost. Cijena ove aplikacije je 2,99 dolara.

2. Instagram

Za Instagram su vjerojatno više-manje svi čuli, osobito vlasnici pametnih telefona. Naime, ta društvena mreža ovih se dana suočava s ogromnim rastom broja korisnika, a najpopularnija je među pripadnicima mlađih generacija, ali i među poznatim zvijezdama. 'Instagram je prvo što provjerava ujutro kad se probudim i kad god se dosađujem. To je odličan način da saznate što rade i gdje se nalaze vaši prijatelji i omiljeni celebrityji', kaže Smith. Instagram vam omogućava da 'slijedite' druge korisnike te da sa svojim sljedbenicima podijelite fotografije koje prikazuju kako ste proveli dan. Aplikacija je sasvim besplatna.

3. Check The Weather

'Ovo je aplikacija koju obavezno otvaram svaki dan jer je brza, lijepa i efikasna', kaže Smith. Naravno, riječ je o aplikaciji, kao što joj i sam naziv kaže, koja vam prikazuje vremensku prognozu za određeni dan pa tako u samo par klikova možete saznati hoće li taj dan sijati sunce ili će padati kiša. I na hrvatskom jeziku postoji velik broj aplikacija koje imaju istu svrhu i uglavnom su besplatne.

4. Spotify

Spotify je aplikacija koja će 'obogatiti vaše glazbeno iskustvo'. 'Prije odluke o kupnji glazbe  na iTunesu uvijek provjeravam je li dotična pjesma dostupna na ovoj aplikaciji, a u većini slučajeva je. U vremenima kad piratstvo 'buja', ova je aplikacija olakšala pristup glazbi i promijenila način na koji joj pristupamo, kaže Smith. Ova usluga omogućuje pristup milijunima glazbenih datoteka te obogaćuje glazbeno iskustvo. Iako je aplikacija besplatna, ako želite iskoristiti sve pogodnosti koje ona nudi morat ćete platiti naknadu za 'premijsko članstvo' koja iznosi 9,99 dolara mjesečno. 

5. SoundCloud

SoundCloud  je također glazbena aplikacija, ali potpuno drugačija od ranije spomenute aplikacije Spotify.  Naime, ona vam pruža jedinstveno glazbeno iskustvo. To je aplikacija na koju glazbene datoteke mogu 'uploadati' DJ-evi, umjetnici te sami korisnici. Ponekad se te uploadane datoteke mogu i downloadati, a ova je aplikacija sasvim besplatna.

6. Evernote

'Evernote je moj drugi mozak', kaže Smith. Ova vam aplikacija omogućava da zabilježite svaku svoju misao ili ideju, ali isto je tako odlična za pisanje duljih tekstova. Najbolje od svega je to što aplikacija omogućava sinkronizaciju putem 'clouda' (oblaka) pa tim datotekama možete pristupiti i putem računala na kojem je instaliran taj program. Aplikacija je besplatna.

7. Gmail

O ovoj aplikaciji doista ne treba puno pisati jer se uglavnom sve zna. Gmail je Googleov e-mail servis i većina korisnika ima registriran barem jedan gmail račun. Ova će vam u aplikacija biti itekako korisna kako biste u svakom trenutku mogli provjeriti svoju poštu. Smith navodi kako je Googleova aplikacija brza i jednostavna za korištenje, a posebno mu se sviđa mogućnost pretraživanja koje aplikacija nudi. Ističe i kako mu je aplikacija pomogla da poveća vlastitu produktivnost jer je pravodobno informiran o svim poslovnim obvezama i novostima.

8.  Chrome

Chrome je još jedna Googleova aplikacija. Naime, riječ je o internet pretraživaču koji se vrlo često koristi i u radu s računalom samo što je, u ovom slučaju, prilagođen radu na pametnom telefonu. 'Chrome je brza i jednostavna aplikacija koja ne zauzima mnogo memorije, a daje mogućnost sinkronizacije putem Google računa sa pretraživačem na računalu. To znači da automatski možete pristupiti svim omiljenim stranicama i postavkama koje ste podesili u pretraživaču instaliranom na samom računalu", opisuje Smith.

9. Embark NYC

Embark NYC je aplikacija namijenjena svim korisnicima metroa u New Yorku. Naime, pomoću aplikacija nudi uvid u vozni red, raspored vlakova, interaktivnu kartu njujorškog sustava podzemnih željeznica, upute kako doći do određene adrese i još mnogo toga. Aplikacija je besplatna.

10. Camera+

Ako vam kamera koju imate na samom smartphoneu nije dovoljna, onda je ovo prava aplikacija za vas. Naime, ova vam aplikacija omogućuje korištenje fotografija na jednoj višoj razini. Nudi brojne značajke za uređivanje fotografija koje ste snimili svojim iPhoneom, a cijena aplikacije je 0,99 dolara. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Uglavnom gluposti …

New Report

Close