Nagrada aplikaciji koja locira divlja odlagališta otpada

Autor: Lucija Špiljak , 01. listopad 2019. u 22:00
Turi koju vode beskućnici također 10.000 kuna/ ROBERT ANIĆ/PIXSELL

ACT Grupa novčano poduprla četiri projekta mladih zasnovana na društvenom poduzetništvu.

Pojedinci koji izgrađuju vrijednosni okvir sa snažnom, proaktivnom porukom stvaraju velike društvene promjene", istaknuo je direktor ACT Grupe Teo Petričević u Zagrebačkom inovacijskom centru (Zicer) na Zagrebačkom velesajmu, gdje su proglašeni dobitnici nagrada programa Social Impact Award Hrvatska.

Cilj programa je studente i mlade od 14 do 30 godina starosti potaknuti da budu dio razvoja društvenog poduzetništva u svijetu kroz vlastite poduzetničke ideje, kojima će riješiti društvene i ekološke probleme. Stručni žiri, sastavljen od društvenih poduzetnika, predavača na fakultetima i poslovnih savjetnika te partnera programa, nagradio je tri tima, a publika jedan, svakom je pripalo po 10.000 kuna.

Nagrade žirija dobili su projekti Invisible Zagreb – prva edukacijska tura u RH koju vode bivši i sadašnji beskućnici, Clear Coast – mobilna aplikacija za lociranje i dojavu te prosljeđivanje informacija nadležnim službama za zbrinjavanje divljih odlagališta otpada te onečišćenja mora i priobalnog područja, te Service4you – mjesto gdje ljudi istražuju svoje vještine i zadovoljavaju svoje potrebe.

Glasove publike dobili su Finaktivci koji se bave educiranjem predškolske djece o financijama i uče ih kako pametno koristiti novac. Osim novčane nagrade, pobjednici natječaja nagrađeni su besplatnim sudjelovanjem na međunarodnoj konferenciji SIA2019 u Kijevu te mentorskom podrškom. 

"Želimo mladima pružiti osjećaj društvenog poduzetništva i podučiti ih kako pokrenuti poslovanje i greške pretvoriti u nešto dobro. Za to smo im osigurali mentore koji su ove godine u Zagrebu, Osijeku i Splitu kroz pet radionica usmjeravali 158 mladih. Ako imate dobru ideju, krenite, možete računati na našu podršku", poručila je Renata Glad, nacionalna koordinatorica SIA Hrvatska. Program Social Impact Award inače se provodi u više od 20 zemalja Europe, Azije i Afrike te obuhvaća više od 8000 studenata i mladih godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close