M SAN grupa počela proizvoditi lani najprodavanije računalo

Autor: Bernard Ivezić , 22. lipanj 2015. u 22:00
Vivax 2u1 laptop

U branši se komentira da je ulazak M SAN-a u proizvodnju Windows uređaja rezultat uspješne lanjske prodaje računala.

Najveći hrvatski proizvođač računala M SAN grupa proizvela je prve laptope na Windowsima i time vlastitim snagama ušla u lani najprodavaniji segment tržišta osobnih računala.

Plod je to nove suradnje s najvećom softverskom kompanijom na svijetu, Microsoftom i najvećim svjetskim proizvođačem čipova Intelom. Modelima Vivax 2u1 laptopa, koji se sastoje od tableta veličine 8,9 i 10,1 inča i tipkovnice, M SAN cilja na učenike i studente, ali i poslovne korisnike kojima je potreban uređaj koji može bez punjenja raditi do 10 sati. U M SAN-u kažu da je ovo za njih značajan iskorak u proizvodnji računala. Naime, kompanija već više od deset godina proizvodi osobna računala marke MSGW, a posljednjih nekoliko godina vrlo se uspješno proširila u proizvodnju uređaja na Googleovom Andoridu: Vivax pametnih mobitela i tableta.

U branši se komentira da je ulazak M SAN-a u proizvodnju Windows uređaja rezultat uspješne lanjske prodaje Windows 2u1 uređaja na hrvatskom tržištu, koji su prema agenciji IDC Adriatics jedini utjecali na rast tržišta osobnih računala. Neven Šokec iz Microsofta kaže da zajedno s M SAN grupom već 11 godina razvijaju stolna računala na Windowsima i da je ovo logičan nastavak suradnje."Specifičnost novih Vivax tableta je da su dizajnirana kao 2u1 uređaji koji objedinjuju karakteristike tableta i prijenosnih računala, te su dio obitelji uređaja kojima Microsoft predviđa svijetlu budućnost i povećanje tržišnog odjela", kaže Šokec.

Tomislav Pasanec iz Intela kaže da zahvaljujući četverojezgrenom i 64-bitnom Intel Atom Z3735F procesoru novi Vivaxov tableti imaju visoke performanse i dugu autonomiju rada, do 10 sati. U M SAN-u kaže da se uređaji mogu nadograditi na Windowse 10, novi Microsoftov operativni sustav. Novi Vivax 2u1 laptopi proizvode se u M SAN-ovim tvornicama u Kini.

Komentirajte prvi

New Report

Close