Kupnjom Metroneta, svaka četvrta tvrtka na Vipnetu

Autor: Bernard Ivezić , 09. prosinac 2016. u 07:54
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Jiří Dvorjančanský tvrdi da će Vipnet dodatno ubrzati investicije u izgradnju fiksnog brzog interneta u Hrvatskoj i da je ova akvizicija dio priprema za to.

Nakon godinu dana pregovora, i to drugih po redu, jer Vipnet je prvi put o preuzimanju Metroneta pregovarao i 2010/11, čelnik Vipneta Jiří Dvorjančanský presjekao je i kupio većinski udio u Metronetu.

Dvorjančanský kaže da im je plan preuzeti 100 posto udjela, ali da bi takav dogovor produžio zaključenje posla za još barem pola godine. "Bili su ovo vrlo složeni pregovori. U sobi gdje smo potpisivali ugovore sjedilo je sa strane Metroneta dvadesetak ljudi, među kojima su bili predstavnici banaka, King ICT-a…", kaže Dvorjančanský. Navodi da sad čekaju zeleno svjetlo Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, i to u prvom tromjesečju sljedeće godine.

Dvorjančanský ostavlja mogućnost da nastavi s akvizicijama, čak i H1 Telekoma, kojeg trenutačno želi preuzeti Optima telekom u sastavu grupe HT, ako se za to ukaže prilika. Čelnik Vipneta navodi da je preuzimanje Metroneta točka preokreta za njihov biznis u fiksnim telekomunikacijama, kako ukupno tako posebno u ponudi usluga poslovnim korisnicima. "Metronet je, uz nekoliko Vipnetovih brendova, lider u zadovoljstvu poslovnih korisnika na fiksnom telekom tržištu i zajedno sada imamo kritičnu masu fiksnih korisnika ukupno te značajan udio fiksnih poslovnih korisnika što Vipnetu otvara put dodatnom ubrzanju investicija", kaže Dvorjančanský.

Prema njihovim procjenama, Vipnet s ovom akvizicijom stječe ukupno 19-20 posto tržišnog udjela u fiksnim telekomunikacijama te gotovo 25 posto udjela u ponudi usluga poslovnim subjektima. To znači da Vipnet po prvi put ima značajniju prisutnost na fiksnom tržištu, u poslovnom segmentu su na više od 50 posto korisničke baze HT-a. "Ova akvizicija otvara nam put da ubrzamo ponudu konvergentnih usluga biznisima, da do svih dođemo na vlastitoj infrastrukturi, djelom zahvaljujući Metronetu, te da se utvrdimo kao najbržerastući operater u Hrvatskoj, posebno u konvergentnim i ICT uslugama", zaključuje Dvorjančanský.

Komentirajte prvi

New Report

Close