Hrvati navalili na Las Vegas, priliku uz startupe traže Goranko Fižulić i Dok-Ing

Autor: Bernard Ivezić , 06. siječanj 2015. u 22:00
Osnivači Bellabeta Sandro Mur i Urška Sršen

Bellabeatov novi API, Zipatovo novo grafičko sučelje, aplikacija MashMe Animation samo su neke od inovacija spremnih za CES.

Bellabeatov novi API za integraciju njihovih triju novih uređaja s aplikacijama drugih proizvođača, Zipatovo novo web sučelje za programiranje pametnog doma, aplikacija MashMe Animation za brzo i jednostavno kreiranje visokokvalitetnih animacija te medvjedić Teddy the Guardian samo su neke od inovacija koje će hrvatske tehnološke tvrtke predstaviti iduća tri dana u Las Vegasu.

Tamošnji Consumer Electronics Show (CES) najveći je sajam potrošačke elektronike na svijetu. U prosjeku okupi više od 140 tisuća posjetitelja. No, ono što taj sajam izdavaja među ostalima činjenica je da ga prati više od 90 milijuna tehnoloških medija iz cijelog svijeta. Ovogodišnji CES poseban je po neuobičajeno velikom broju hrvatskih  poduzetnika koji će na njemu izlagati, natjecati se ili ga pak iskoristiti za umrežavanje. Uz nabrojane tehnološke tvrtke, među inima, tamo će biti Goranko Fižulić, koji želi obnoviti Magmu kroz poslove temeljene na 3D printerima, te uspješan domaći tehnološki div Dok-Ing.

 

5,5puta

povećao je prihod Zipato Sebastiana Popovića u 2013. godini

Središnja je tema CES-a 2015. internet uređaja (Internet Of Things), odnosno trend povezivanja svih uređaja putem interneta i stvaranje različitih popratnih tehnologija koje to olakšavaju.Zagrebački startup Bellabeat, koji je dosad za hrvatske prilike privukao rekordnih 7,4 milijuna dolara investicije i u koji je nakon glumice Jessice Albe uložio i fond GGV Capital koji je otkrio Alibabu, predstavlja se kao punokrvni predstavnik novog trenda. Nakon što je predstavio tri nova proizvoda za trudnice i rodilje – pametni privjesak Leaf, pametnu vagu  Balance i uređaj za praćenje stanja djeteta u majčinoj utrobi Shell – sada predstavlja programsko sučelje (API) koji omogućuje drugim proizvođačima aplikacija da komuniciraju s tim uređajima.

Zipato Sebastiana Popovića, koji je već u 2013. prihod povećao za pet i pol puta, na 2,8 milijuna kuna, uz neto dobit od 85,7 tisuća kuna, na CES-u predstavlja grafičko web sučelje koje omogućuje vizualno jednostavno programiranje uređaja u domu. MashMe, pobjednik Idea Knockouta, ide tražiti partnere i investitore. Slično kao Teddy The Guardian godinu prije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Možda treba donaciju za put,daleko je Amerika,a računi blokirani…[emo_novac]

New Report

Close