Google ima novi alat koji mnogi nazivaju zastrašujućim

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2016. u 14:58
Foto: Press Association/PIXSELL

Ako ste na Androidu i koristite Chrome uistinu zastrašujuće može izgledati količina informacija o vašim online aktivnostima.

Dobro je poznato da Google prikuplja gomilu podataka o nama, a sada su izbacili novi alat koji će omogućiti da lakše vidimo što su sve naučili o nama preko svih svojih povezanih sustava, ali i da zabranimo pristup nekim personaliziranim sustavima za oglase. 

Kako pišu 24 sata, ovo je nadogradnja sustava My Account (Moj račun) koji su lansirali lani u svibnju, a u kojem smo mogli na jednom mjestu odrediti koji podaci o nama će se prikazivati na svim Googleovim proizvodima. 

Novi alat zove se My Activity (Moja aktivnost) i to je jedna kontrolna ploča koji će nam omogućiti da pregledamo što su sve u Googleu prikupili o nama i našim aktivnostima preko tražilice, YouTubea, Chromea, Androida i svih drugih sustava.  Svaku od tih stavki sada možemo urediti ili potpuno izbrisati. 

Ako ste na Androidu i koristite Chrome uistinu zastrašujuće može izgledati količina informacija o vašim online aktivnostima. Tako mogu vidjeti da ste posjetili neku stranicu, a potom i aplikaciju za slanje poruka i točno što ste radili nakon toga. 

Komentirajte prvi

New Report

Close