Facebook uvodi novu opciju koja otežava "špijuniranje"

Foto: Borna Filić / Pixsell Foto: Borna Filić / Pixsell

Ako posjetite profil nekoga od svojih prijatelja, vidjet ćete ikonu ruke koja maše, a iznad nje riječ "Hello".

Facebook je tajnovito predstavio novu opciju, koja otežava online 'špijuniranje'.

Nova se opcija zove Hello, a ono što je problematično, kako piše Independent, jest mjesto gdje je Facebook pozicionirao svoju novu opciju.

Naime, ako posjetite profil nekoga od svojih prijatelja, vidjet ćete ikonu ruke koja maše, a iznad nje riječ "Hello". Ako kliknete na nju, osoba će dobiti obavijest da ste im mahnuli.

I tu stvar zapravo postaje ponešto problematična. Opcija se, naime, pojavljuje i na profilima ljudi koji vam nisu prijatelji. Štoviše, vrlo je upečatljiva, posebno na mobilnoj aplikaciji ili mobilnoj verziji Facebookove stranice, a nalazi se odmah ispod fotografije profila, na lijevoj strani ekrana.

Korisnici se žale da je poprilično lako slučajno kliknuti na ikonu, što može biti i nezgodno ako špijunirate profil osobe koja vam se sviđa, za što ljudi nerijetko koriste ovu društvenu mrežu. Drugi kažu da su greškom često kliknuli na Hello umjesto na opciju Dodaj prijatelja, što ih, kako kažu, čini čudnima.

Ipak, ima rješenje. Ako ste slučajno kliknuli na novu opciju, možete to poništiti tako što ćete je još jednom kliknuti i potom kliknuti na opciju Potvrdi, koja će se pojaviti.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!