Besplatni internet tečajevi iz poslovanja i IT-ja

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2015. u 12:48
Foto: BizIT

Imate višak vremena i volje? Bacite se na online učenje i napravit ćete nešto super za sebe i svoju budućnost!

Zašto ovo ljeto ili jednostavno svoje slobodno vrijeme ne biste iskoristili pametno, za dobivanje nekih novih vještina i usvajanje novih znanja? Posljednjih godina dogodio se pravi boom s MOOC platformama na kojima možete besplatno učiti i polagati tečajeve. Pitate se što je to MOOC? BizIT nudi objašnjenje:

MOOC – Massive Open Online Course, je vid učenja putem interneta u obliku tečajeva koji su dostupni širim masama. Tečajevi sadrže video snimke predavanja i prezentacija, materijale za učenje i problemske zadatke, a mnogi MOOC-ovi nude i interaktivne forume na kojima o sadržajima tečaja raspravljaju studenti, profesori i asistenti što pospješuje učenje i dijeljenje raznih praksi među sudionicima iz raznih zemalja. Za uspješno polaganje ispita, predaju zadataka i eseja dobivate certifikat, što može pomoći napretku u vašoj karijeri ili pomoći pri prekvalifikaciji.

Online tečajevi dostupni su vam u svako doba dana i noći, kada vi uhvatite vremena za učenje i to je njihova velika prednost. Na ovim platformama uče i studenti i zaposlene osobe, majke i bake i brojni profesionalci, baš zato jer su praktični i dostupni apsolutno svima na planeti Zemlji. [:)] Otkrijte gdje sve možete učiti:

Coursera

Na Courseri možete pronaći široki spektar besplatnih online tečajeva i slobodno možemo reći da su zato i najpopularniji, a tečajeve nude brojne svjetske edukacijske institucije poput Stanforda, Princetona ili Bocconija. Ovdje možete učiti o marketingu, poduzetništvu, financijama i knjigovodstvu, IT-ju, menadžmentu, pravu, psihologiji, povijesti itd. Samo pogledajte popis aktualnih tečajeva i sigurno ćete pronaći nešto za sebe.

Brojni tečajevi se ponavljaju tijekom godine pa ako ste na neki i zakasnili samo se zapišite za sljedeći termin i dobit ćete obavijest o početku tečaja. Svi tečajevi su besplatni, jedino ako želite posebnu potvrdu van standardnog certifikata plaćate cca 50 dolara (Verified Certificate), ili nešto više ukoliko se odlučite za cijelu specijalizaciju, više spojenih tečajeva iz npr. digitalnog marketinga.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close