Hrvatska aplikacija PhotoMath među 10 najvećih inovacija 2014.

Autor: Bernard Ivezić , 05. veljača 2015. u 18:00
Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

Aplikacija PhotoMath hrvatske tvrtke MicroBLINK dobila je svjetsku nagradu Netexplo za jednu od najboljih digitalnih inovacija u prošloj godini, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

Hrvatska mobilna aplikacija PhotoMath u četvrtak je u Parizu proglašena jednom od deset najvećih digitalnih inovacija na svijetu u 2014. godini.

Nagradu su Damiru Sabolu, osnivaču PhotoMatha, zajednički dodjelili UN-ova organizacija za obrazovanje UNESCO i Netexplo, posebna organizacija za praćenje tehno trendova i budućnosti digitalne ekonomije, a koju su osnovai francuski senat i ministarstvo za digitalnu ekonomiju.

U PhotoMathu su oduševljeni priznanjem koje dolazi tek tri mjeseca otkako je ta aplikacija postala dostupna korisnicima. Trenutačno samo na Appleovim uređajima ima 11 milijuna korisnika. Damir Sabol potvrdio je da tijekom veljače planiraju pustiti i Andorid verziju aplikacije. U branši se već procjenjuje da će joj stoga broj korisnika uzletjeti. PhotoMath je uvjerljivo najuspješnija hrvatska mobilna aplikacija po broju korisnika, a interes za njom pokazale su kompanije iz Japana, Izraela, Njemačke i SAD-a.

Sabol je odmah nakon njezina lansiranju pozvao i domaće institucije i tvrtke da razviju rješenja koja bi i učenicima u Hrvatskoj omogućila da sudjeluju u matematičkoj revoluciji začetoj u Zagrebu.v

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tisuću puta BRAVO ! za našeg genijalnog Međimurca !

New Report

Close