Amerikanci utrostručuju broj inženjera u Hrvatskoj

Autor: Sergej Novosel Vučković , 27. lipanj 2019. u 14:18
U GlobalLogicu u Zagrebu radi 100 stručnjaka

GlobalLogic, IT tvrtka s globalnom prisutnošću, pojačava suradnju s fakultetima ne bi li kroz pet godina mlade talente pridobila za rad na razvoju softvera u sektorima od automobilske do industrije zabave i zdravstva.

Američka multinacionalna IT kompanija GlobalLogic, specijalizirana za produkt inženjering, pojačava svoja ulaganja u obrazovne programe IT-a u srednjoj i istočnoj Europi, što se odnosi i na Hrvatsku, gdje surađuje s četirima fakultetima (FER, FSB i PMF u Zagrebu, FERIT u Osijeku), a sa ciljem da osposobi stručnjake kadre raditi na projektima GlobalLogica za automobilsku industriju, zdravstvo, industriju poluvodiča…

U Hrvatskoj ih, u Zagrebu, sada radi stotinjak, a zahvaljujući programima usavršavanja u sljedećih pet godina trebalo bi ih biti trostruko više, dok je u 13 centara GlobalLogica za softverski inženjering u Poljskoj, Slovačkoj i Ukrajini više od 6000 inženjera.  "Radimo na puno projekata koristeći najsuvremenije tehnologije i trebaju nam najbolji ljudi na tržištu. Zapošljavamo softver development inženjere koji imaju jedinstveni know-how i izvrsni su mentori", kaže Vladimir Kosanović, direktor GlobalLogic Hrvatska.

Provodit će tečajeve za početnike i profesionalne programere, mentorstva, sveučilišne laboratorije, financirati opremu… Cilj je da se podržavanjem mladih talenata i ulaganjem u njihov razvoj i istraživanje novih informacijskih tehnologija podupire i digitalizacija društava spomenutih država. A edukativna strategija kompanije usmjerena je i na rast poslovanja u Europi kao i jačanje inženjerskog segmenta i tržišne pozicije. 

Trkaći e-auto

Studij u Osijeku
Brigu za akademsku zajednicu u Hrvatskoj, u kojoj nalazi buduće zaposlenike, tvrtka potvrđuje kroz razne projekte kao što je partnerstvo FERIT-ovu master studiju Autocom koji započinje najesen ove godine u Osijeku, te podržavajući studentsko natjecanje Elektroboj kao i projekt studenata više fakulteta u razvoju prvog hrvatskog električnog trkaćeg automobila.

Komentirajte prvi

New Report

Close