Županjski kombajni ipak će žeti rusku pšenicu

Autor: Agencija VLM , 12. lipanj 2013. u 09:20
Thinkstock

Iako su ruski naručitelji bili zadovoljni kvalitetom kombajna iz Županje, u ožujku su stornirali narudžbe, a Same Deutz Fahr Želetica otkazala je ugovore s 20-tak sezonaca. No pronađeno je rješenje.

Damir Kobaš, tehnički direktor Same Deutz Fahr Žetelica iz Županje, koji gotovo cjelokupnu proizvodnju kombajna izvozi u zemlje EU, ali i azijske zemlje, najavljuje kako će županjski kombajni ipak žeti pšenicu i na poljima Rusije jer iz Rusije dobivaju narudžbe nakon prekida suradnje zbog pristupa ove velike države u WTO-u pa je država zaštitila domaće proizvođače poljoprivrednih strojeva.

Iako su ruski naručitelji bili zadovoljni kvalitetom kombajna iz Županje, u ožujku su stornirali narudžbe, a Same Deutz Fahr Želetica otkazala je ugovore s 20-tak sezonaca. – Pronađeno je rješenje i Rusi su već dostavili nove narudžbe pa smo vratili na posao onih 20-tak sezonaca, a očekujemo i potvrde prispjelih narudžbi iako sada ne mogu govoriti o jesenskom planu, ali dio sezonaca sigurno će biti angažiran u rujnu – kaže Damir Kobaš dodajući kako je ovogodišnja sezona u kojoj su napravili 300 kombajna, bila uspješnija od prošle i jedna od najuspješnijih u osam godina postojanja županjske tvornice kombajna.

Komentirajte prvi

New Report

Close