Zbog nedostatka šećera zaustavljena proizvodnja Coca-Cole

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2016. u 11:05
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Venecuelanska punionica Coca-Cole zaustavila je proizvodnju tog zaslađenog pića zbog nestašice šećera, izjavila je u glasnogovornica Coca-Cole.

Venezuela se nalazi usred duboke recesije u kojoj nedostatak hrane, restrikcije struje inajveća inflacija na svijetu uzrokuju česte spontane demonstracije i pljačku. 

Proizvodnja zaslađenih pića je zaustavljena, no nastavlja se distribucija dijetetskih pića poput Coca-Cole light i ostalih nezaslađenih napitaka, napisala je u e-mailu glasnogovornica Kerry Tressler. 

"Dobavljači šećera u Venezueli izvijestili su nas kako privremeno zaustavljaju proizvodnju zbog nestašice prirodnih sirovina", dodala je Tressler.

Kontrolama cijena, rastom troškova proizvodnje, nedostatkom strane razmjene, restriktivnim zakonom o radu i nedostatkom osnovnih sirovina poput gnojiva proteklih je godina došlo do pada u proizvodnji šećerne trske zbog manje zasađenih hektara i slabijih prinosa.

Mnogi farmeri okrenuli su se drugim kulturama čije cijene nisu kontrolirane i zbog toga donose veću zaradu.

Očekuje se da će Venezuela u sezoni 2016./2017. proizvesti 430 tisuća tona šećera, te da će uvesti oko 850 tisuća tona sirovog i rafiniranog šećera, prenosi USDA.

Komentirajte prvi

New Report

Close