Vlasnik Vipneta u minusu zbog otpisa 400 mil. eura u Bugarskoj

Autor: Tomislav Oharek , 04. srpanj 2014. u 18:17
Siegfried Wolf, novoimenovani predsjednik ÖIAG-a

Siegfried Wolf je odbacio glasine da će zbog poslovnih veza s Rusijom biti pristran u odlučivanju o tvrtkama koje Rusi žele kupiti.

Neočekivan otpis bugarskog ogranka u iznosu 400 milijuna eura dovodi Telekom Austriju u iznimno ozbiljnu situaciju, upozorio je novi predsjednik državnog holdinga ÖIAG, najvećeg dioničara TA.

"Vidim apsolutnu potrebu da se bez većih teškoća objasni kako je moglo doći do takvog otpisa u razdoblju od svibnja do sredine lipnja", kazao je Siegfried Wolf za austrijski News. "Takva neugodna iznenađenja ne vole ni tržišta kapitala ni dioničari. Ne smije se dopustiti da se ovako nešto ponovo dogodi", upozorio je Wolf, koji je prošlog tjedna imenovan predsjednikom ÖIAG-a, govoreći o troškovima otpisa koji će po njegovoj ocjeni gotovo sigurno dovesti do gubitka TA u poslovanju za 2014. godinu.

Telekom Austria prisutan je i u Hrvatskoj preko Vipneta a u međuvremenu ga je, kako podsjeća Reuters, preuzela tvrtka America Movil u vlasništvu Carlosa Slima.Wolf je odbacio i glasine da će zbog dugogodišnjih bliskih poslovnih veza s Rusijom biti pristran u odlučivanju o kompanijama u djelomičnom vlasništvu austrijske države, poput OMV-a.  Ruski Gazprom prošlog tjedna je opovrgnuo da pregovora o kupnji udjela u OMV-u od državnog stabilizacijskog fonda IPIC iz Abu Dabija, koji inače ima sporazum s ÖIAG-om kojim se objedinjuju njihovi udjeli u OMV-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close