Projekt budućnosti: U skijalište na Bjelasici ulažu 27 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 20. ožujak 2018. u 13:41
Skijaški centar gradit će se u Općini Mojkovac/Borna Filić/PIXSELL

Prva faza obuhvaća izgradnju cestovne, vodovodne i telekomunikacijske infrastrukture, električne mreže, žičare i bazne stanice.

Izgradnja skijaškog centra Žarski na Bjelasici u Crnoj Gori, vrijednog 27 milijuna eura, koja je počela prošle godine, bit će nastavljena kad okopni snijeg, a to će biti uskoro, priopćio je predsjednik Opštine Mojkovac, Ranko Mišnić.

"Taj, za mojkovački kraj projekt budućnosti, financirat će država, a cijeli projekt, kako je planirano, bit će završen 2022. godine", rekao je Mišnić Pobjedi i dodao da će se centar graditi u fazama. Prva faza, kako je objasnio, obuhvaća izgradnju cestovne, vodovodne i telekomunikacijske infrastrukture, električne mreže, žičare i bazne stanice na Žarskom katunu. "Ta bazna stanica imat će sve objekte i prateće sadržaje koje jedno suvremeno skijalište treba imati.

U prvoj fazi, koja će biti završena krajem 2020. godine, bit će nabavljena i sva mehanizacija i oprema potrebna ski centru", dodao je Mišnić. Prema njegovim riječima, druga faza izgradnje obuhvatit će stvaranje uvjeta za osnježivanje staza, kako se ne bi dogodilo da zbog manjka snijega ski centar ne radi. "Ove godine bit će završena započeta izgradnja ceste od katuna Vragodo do Žarskog katuna, gdje će biti bazna stanica.

Riječ je o prometnici dugoj 5,5 kilometara, širine šest metara, izuzetno važnoj za naš budući ski centar", rekao je Mišnić. Usto, počet će radovi na izgradnji ceste od Mojkovca do katuna Vragodo – dionica regionalne ceste do Berana. U Podbišću počet će i izgradnja mosta preko Tare, dugog 200 metara, koji će biti prometna veza magistrale i skijališta. Planirana je i izgradnja prve žičare. 

Komentirajte prvi

New Report

Close