Thermana Laško želi proširiti ponudu izvan Slovenije

Autor: Marta Duić , 12. kolovoz 2018. u 22:00
Thermana Laško jedan je od najstarijih i najvećih lječilišnih centara u Sloveniji

Osnova je ljekovita termalna voda, a medicinske programe vode fizioterapeuti te ih stalno obogaćuju.

Thermana Laško koja ima više od 160 godina tradicije brige za zdravlje i dobrobit gostiju sve više privlači uslugama zdravstvenog turizma. 

Naravno, uz zdravstveni turizam i medicinske programe koji su dio njihovih usluga još od 60-ih godina, nude i wellness, sport, kongresni turizam.  Od samih početka te zdravstvene priče, osnova rada je ljekovita termalna voda koja izvire u Laškom jer ona ublažava bol i olakšava pokret. "Medicinski programi s uslugom fizioterapije postaju sve popularniji među stranim gostima koji su u potrazi za kvalitetnijim i zdravijim životom ili imaju poteškoće sa zdravljem. Od ukupnog broja gostiju, 34,51 posto su gosti zdravstvenog turizma.

U prošlosti je većina medicinskih gostiju dolazila kod nas zbog preporuke iz sektora javnog zdravstva, a sada se sve više povećava broj pojedinačnih gostiju koji nas posjećuju zbog preventivnih razloga. Thermana Laško jedan je od najstarijih i najvećih centara koji pokrivaju širok spektar medicinskih indikacija i ima dugogodišnje iskustvo. Upravo na temeljima tog iskustva razvijeni su mnogi preventivni i ljekoviti programi na području ortopedije, traumatologije, neurologije, neurokirurgije, reumatologije, koji se traže sve više", istaknula je Mojca Leskovar, članica Uprave Thermane Laško.

Kako tvrdi Leskovar, njihov osnovni fokus je liječenje bolesti i ozljeda motoričkog sustava te neuroloških bolesti, te u tu svrhu imaju odgovarajuće zdravstvene programe koji se mogu prilagoditi svakom pojedincu prema njegovom zdravstvenom stanju. Ističe da medicinsku rehabilitaciju provode vrhunski fizioterapeuti, tu su i metode fizikalne terapije te radne terapije, koja je uspješno nadograđena s balneoterapijom.

  Njihovi gosti su smješteni na Odjelu za rehabilitacijsku skrb gdje imaju 100 ležajeva s 24-satnom medicinskom skrbi, ostaju minimalno tjedan dana, ali uglavnom do dva, tri tjedna, ovisno o procesu rehabilitacije.  "Većina gostiju trenutno dolazi iz Slovenije, ali naši medicinski programi postaju sve popularniji. Na temelju prirodnih resursa, stručnosti i visoke kvalitete usluga želimo u budućnosti razviti medicinske programe Thermane Laško i izvan granica Slovenije", zaključuje Leskovar.

Komentirajte prvi

New Report

Close