Svi pričaju o objavi Jeffa Bezosa o ucjeni i iznudi, buknuo je pravi medijsko-politički skandal

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2019. u 12:43
Foto: Reuters

Glavni izvršni direktor (CEO) Amazona Jeff Bezos optužio je American Media Inc. (AMI), izdavača National Enquirera, za “iznuđivanje i ucjenu”.

Milijarder i vlasnik The Washington Posta je naveo da mu je AMI zaprijetio objavljivanjem njegovih golišavih fotografija, prenio je Business Insider, ali i većina svjetskih medija poput Bloomberga, Reutersa i ostalih.

National Enquirer je prethodno objavio tekst o Bezosovoj aferi, a 55-godišnji CEO sada istražuje kako je došlo do tog članka.

AMI je navodno zaprijetio objavljivanjem fotografija ako Bezos ne obustavi svoju istragu i ne iznese javno priopćenje u kojem odbacuje ideju da je slučaj politički motiviran.

Bezos je rekao da bi takva izjava bila "laž".

David Pecker, vlasnik National Enquirera, već dugo vremena je saveznik predsjednika Donalda Trumpa, koji je kritičar Bezosa, Amazona i The Washington Posta.

Bivša voditeljica vijesti

U siječnju 2019. National Enquirer objavio članak o aferi između milijardera i bivše voditeljice vijesti Lauren Sanchez, u kojem se navelo kako postoje i eksplicitne fotografije golog Bezosa.

U izvanrednom blogu objavljenom na Mediumu, Bezos je rekao da ga je AMI pokušao iznuđivati ​​zbog tih fotografija. Rekao je da je izdavač zaprijetio objavljivanjem fotografija ako ne zaustavi istragu o tome – kako su procurile u javnost. Također je tražio da se odrekne ideje da bi AMI-ova istraga o njegovom osobnom životu mogla biti politički motivirana, rekao je Bezos.

"Umjesto da kapituliram pred iznudom i ucjenom, odlučio sam objaviti točno ono što su mi poslali, unatoč cijeni i neugodnostima kojima su zaprijetili” napisao je Bezos.

Glasnogovornici AMI-ja i Amazona nisu za sada odgovorili na zahtjev Business Insider-a za komentarom slučaja.

Bezos želi prikazati kako je skandal politički motiviran

AMI je već duže vrijeme optuživan da je politički pristran prilikom pokrivanja vijesti.

Njegov vlasnik, David Pecker, saveznik je predsjednika Donalda Trumpa i ranije se navodno bavio kupnjom negativnih priča o Trumpu kako bi ih pokopao (proces nazvan "uhvati i ubij").

Gavin de Becker, Bezosov šef sigurnosti koji vodi istragu slučaja, prethodno je rekao da sve upućuje na političke motive.

De Becker ima "sve što mu je bilo potrebno" da provede istragu, napisao je Bezos koji tvrdi da su dobili poruku da postoji još njegovih sms-ova i fotografija koje će se objaviti ako ne zaustave istragu.

Objavio navodne e-mailoveAMI-ja

Bezos je u postu također objavio kopije navodnih e-poruka koje mu je poslao AMI, a koje uključuju i eksplicitne opise intimnih fotografija.

"U AMI-jevim pismima koje javno objavljujem, vidjet ćete precizne detalje njihovog iznuđivanja: Objavit će osobne fotografije osim ako Gavin de Becker i ja ne objavimo lažne izjave za medije da nemamo informacije o tome da je AMI-jeva pokrivenost bila politički motivirana“, napisao je Bezos.

Navodni e-mailovi sa zahtjevima:

“1. Potpuna međusobno napuštanje svih tvrdnji koje American Media, s jedne strane, i Jeff Bezos i Gavin de Becker ("Bezos stranke"), s druge strane, mogu imati jedni protiv drugih.

"2. Javno, uzajamno dogovorena potvrda od Bezosovih stranaka, objavljena putem međusobno prihvatljivih medija, da nemaju saznanja ili osnova za sugeriranje da je AM-ova priča bila politički motivirana ili pod utjecajem političkih snaga, te sporazum da će se prestati upućivati ​​na takvu mogućnost.

"3. AM pristaje ne objavljivati, distribuirati, dijeliti ili opisivati ​​neobjavljene tekstove i fotografije (" Neobjavljeni materijali ")."

Bezos je u postu naveo i kako njegovi odvjetnici vjeruju da AMI nema prava objaviti fotografije, pozivajući se na pravo vlasništva.

Komentirajte prvi

New Report

Close