Štedjeli su 10 godina i s 30 otišli u mirovinu

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2015. u 12:09
Foto: Google Plus/Privatni album

Posljednje tri godine cijelo vrijeme provode putujući svijetom, od Meksika i Gvatemale do Tajvana i Belizea.

Prije 13 godina Jeremy Jacobson i njegova supruga Winnie Tseng odlučili su se ozbiljno prihvatiti štednje za budućnost. Toliko ozbiljno da su se odlučili na promjenu cijelog životnog stila s ciljem da se uštedi što više novca za mirovinu. 

Točno 10 godina nakon što su počeli štedjeti dali su otkaz u svojim kompanijama i službeno otišli u mirovinu. Posljednje tri godine cijelo vrijeme provode putujući svijetom, od Meksika i Gvatemale do Tajvana i Belizea, piše Business Insider.

Jeremy i Winnie i dalje su u svojim 30-ima, a nedavno su dobili i dijete. Dok su radili zajedno su zarađivali 135.000 dolara godišnje (oko milijun kuna), a sada su odlučili otkriti kako im je uspjelo otići u mirovinu i osigurati si dovoljne količine novca do kraja života.

'Kako bi uštedjeli velike iznose prvo smo razmislili na što smo najviše trošili. Došli smo do zaključka kako je to, prijevoz, stanovanje, hrana i zabava. Nakon toga, odlučili smo kupiti bicikl i koristiti javni prijevoz, živjeli smo u manjem stanu, a umjesto u restoranima jeli smo kod kuće. Tako smo uštedjeli zaista jako puno – ispričali su Jeremy i Winnie.

Zahvaljujući godinama odricanja, ovaj par sada živi s 4000 dolara mjesečno (oko 28.000 kuna).

'Ne morate dobiti na lotu niti na dionicama. Ušteđevinu možete stvoriti na način na koji smo ju mi stvorili', kažu Jeremy i Winnie.

Komentirajte prvi

New Report

Close