Slovenski alat za bicikle osvaja američko tržište

Autor: Poslovni dnevnik , 14. kolovoz 2018. u 07:45
Unior posebno blisko surađuje s britanskim timom Sky iz kojeg dolazi ovogodišnji pobjednik Tour de Francea/Fotolia

Američki konkurent zaštitio je plavu boju za alate, koju koristi Unior, tako da na tom tržištu upotrebljava crveno-narančastu.

Slovenska kompanija Unior širi svoj program specijaliziranih alata za bicikle koje razvijaju u zajedno s najboljim svjetskim biciklističkim timovima.

U suradnji s britanskim timom Sky ove godine predstavili su konačnu verziju postolja namijenjenog servisiranju bicikla, kojeg Britanci koriste i testiraju dvije godine. Postolje je rezultat bliske suradnje Uniorovih i Skyevih razvojnih inženjera i mehaničara, a svim biciklistima će biti dostupan kasnije ovog mjeseca, izvijestio je Unior. Proizvođač alata iz Zreča inače je opremio garaže Skyevog tima iz koje dolaze posljednji pobjednici utrke Tour de France Chris Froome i Geraint Thomas.

 

400 posebnih

alata razvio je Unior za biciklizam

Uniorov program alata za bicikle uključuje preko 400 posebnih alata i dostupan je u više od 60 zemalja širom svijeta. Ključni projekt u posljednje dvije godine također je objava dva opsežna priručnika za servisiranje bicikla – zajedno čine više od 650 stranica teksta i daju smjernice za sve standarde bicikla i opreme. Pojavili su se na engleskom i francuskom jeziku, a prijevodi se pripremaju i na drugim svjetskim jezicima. "Priručnici su važna veza za suradnju sa školama za biciklističku mehaniku.

Unior je službeni partner više od 20 škola iz cijeloga svijeta, od Kanade, Belgije, Francuske, sve do Kine i Indije", navode iz tvrtke koja se probila i na američko tržište. To tržište posebno je izazovno za Unior. Njihov najveći konkurent na području biciklističkih alata na američkom tržištu 2008. stvorio je brand "Blue Bike Tools" i zaštitio boju alata koji je povezan sa servisiranje bicikla. Zabranjena je prodaja namjenskih alata za bicikle u plavoj boji, po kojoj je slovenski alat prepoznatljiv.

 

60 zemalja

koristi biciklistički alat iz Slovenije

Zato je Unior na to vodeće biciklističko tržište ušao s crveno-narančastom bojom alata, a reakcije kupaca je izuzetno pozitivna. Unior također posjeduje i vlastiti tvornički biciklistički tim, Unior Tools Team. Ove su se godine spojili s kanadskom proizvođačem bicikla Devinci, te se tim sada zove Unior/Devinci Factory Racing. Tim sudjeluje u enduro disciplini i prisutan je na najvišim razinama natjecanja u svim glavnim disciplinama brdskog biciklizma. Ove godine Unior je već bio na pobjedničkom postolju Svjetskog kupa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close