Pepsi naručio 100 Teslinih kamiona

Pepsi će električna vozila koristiti za distribuciju pića i grickalica / REUTERS Pepsi će električna vozila koristiti za distribuciju pića i grickalica / REUTERS

Pepsijeva flota kamiona broji 10.000 vozila, a okretanje električnim kamionima ključni je dio strategije kompanije kojom do 2030. želi smanjiti emisije stakleničkih plinova u cijelom opskrbnom lancu za najmanje 20 posto.

Proizvođač gaziranih pića Pepsi rezervirao je stotinu novih Teslinih električnih kamiona što je do sada najveća pojedinačna narudžba te posljednje uzdanice proizvođača električnih vozila. Prema podacima Reutersa, Tesla je do sada zaprimio narudžbe za 285 tegljača Tesla Semi. Osim Pepsija, za električne kamione odlučio se i trgovački lanac Wal-Mart, prijevoznik J.B. Hunt Transport Services te kompanija za distribuciju hrane Sysco.

Ti su kamioni predstavljeni prošloga mjeseca, a očekuje se da prvi primjerci s proizvodnih traka siđu 2019. godine. Kako stoji u Pepsijevom priopćenju, kompanija kupnjom električnih kamiona nastoji smanjiti troškove goriva i emisija ispušnih plinova svoje flote kamiona. Teslina vozila Pepsi će koristiti za prijevoz pića i grickalica od proizvodnih pogona do distributivnih centara te izravno do trgovaca.

Podsjetimo, izvršni direktor Tesla Motorsa Elon Musk obećao je da će Tesla Semi imati doseg od 800 kilometara. Pepsijeva flota kamiona broji 10.000 vozila, a okretanje električnim kamionima ključni je dio strategije kompanije kojom do 2030. želi smanjiti emisije stakleničkih plinova u cijelom opskrbnom lancu za najmanje 20 posto.      

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!