Ovo je 20 najbogatijih vlasnika nogometnih klubova

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2015. u 12:21
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Chelseajev vlasnik Roman Abramovič vjerojatno je najpoznatiji svjetski bogataš, koji je vlasnik nogometnog kluba, no je li najbogatiji?

Chelseajev vlasnik Roman Abramovič vjerojatno je najpoznatiji svjetski bogataš, koji je vlasnik nogometnog kluba, no je li najbogatiji? Goal vam donosi 20 najbogatijih svjetskih vlasnika nogometnih klubova prema podatcima Forbesa iz 2014. godine.

20. Joseph Lewis – 4.8 milijardi dolara
Tottenham Hotspur | Karijeru je započeo s pladnjem u ruci konobareći u očevom cateringu i dogurao je do devetog najbogatijeg čovjeka u Velikoj Britaniji. Lewis je vodeći investitor u tvrtku Tavistock Group, a svoje bogatstvo zaradio je trgujući devizama s Georgeom Sorosom na "crni ponedjeljak" početkom devedesetih. Vlasnik je lanca restorana, kafića pubova i tvrtki, a perjanica njegova carstva je Lake Nona, gradić nedaleko Orlanda u SAD-u. Skupljač je umjetnina, a njegova zbirka procjenjuje se na više od milijardu dolara. Novac je uložio u Tottenham, ali zasad od njega više zarađuje na prodaji igrača nego što u njega ulaže.

19. Denis O’Brien – 5.5 milijardi dolara
Djelomični vlasnik Celtica, direktor Doncaster Roversa | Denis O'Brien svoje je bogatstvo zaradio u Digicelu, telekomunikacijskoj tvrtki baziranoj na srednjoj Americi. Osnovao je Comunicorp grupu, koja je vlasnik 42 radio postaje diljem Europe. Irac je prijavljen na Malti zbog "prikladnih" poreznih stopa na strani kapital. Djelomično je vlasnik škotskog Celtica i jedan je od direktora engleskog niželigaša Doncastera.

Opširnije pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close