Objavljen graf koji pokazuje da Europa i dalje nezaustavljivo tone

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2013. u 12:46
Thinkstock

Proizvodni sektor eurozone u ožujku je zabilježio najveći pad u posljednja tri mjeseca

Posljednji podaci indeksa menadžera nabave (PMI) za ožujak u zemljama eurozone pokazuju da se recesija produbljuje i da su pred Europm još teži dani. Iza ovog naziva indeksa krije se podatak o proizvodnom sektoru svake zemlje eurozone, koji se smatra najbitnijim za izlazak iz krize.

Proizvodnja se povećava kada je vrijednost indeksa iznad 50, a pad indeksa ispod vrijednosti 50 pokazuje da se proizvodnja smanjuje. U ovom je slučaju, prema svježim podacima za ožujak specijalizirane kuće za financijske informacije Markit, indeks PMI za eurozonu pao na 46,8, što je najniža vrijednost u posljednja tri mjeseca. To je više nego zabrinjavajuće i upućuje na neprekidan europski pad koji je Europljani za sada ne mogu zaustaviti, piše Business Insider. 

Izvor: Markit

Komentari (4)
Pogledajte sve

Stanje u EU je isto ko i u Hrvatskoj .

I EU i Hrvatska nezadrživo tonu .

I jedna i druga iz dana u dan uvečavaju javni sektor .

Kako je los clanak, tako je i ova generalizacija. Trenutno imamo zemalja koje imaju skoro najnizu nezap uopce, kao Austrija s 4%, Luksemburg, Njemacka pa sve do Spanjolske koja se gusi.

Treba shvatiti da u Njemackoj na bausteli fali radnika. Znam za nekog tko az 2000eur radi manualni posao. Kazu, nikad vise posla, a place rastu i rastu.
Njemacke je pace otpustila ljude u birou rada jer na nekim mjestima-nema nezaposlenih.

Stoga kazem da je ova generalizacija potpuno kriva. Juzne zemlje ce se oporaviti, ali ostati siromasnije od sjevera, sada i za 50g. Hrvatska ce za 20,30g spadati u klub najsiromasnijih, s Bugarskom itd. Razlike u placama u EU
su skoro 15-20 puta od najbogatijih do najsiromasnijih zemalja. Tko zeli vise, neka se preseli.

Hrvatska ima najdublju recesiju, i imat ce najlosiji oporavak. Mi smo u recesiji vec 5-6g, i uopce ne vidim kraj. Mislim da bi i slij g mogla biti recesija. S oporavkom od 1%, necemo moci ni vracati dugove.

mora da je neki privid/previd u pitanju, uzeti burzovne indekse kao referentnu točku i sve blista, skoro pa nikad bolje u EU fabrici (novca) [emo_smijeh]

Stanje u EU je isto ko i u Hrvatskoj .

I EU i Hrvatska nezadrživo tonu .

I jedna i druga iz dana u dan uvečavaju javni sektor .

New Report

Close