Objavili oglas za posao: Pozicija osigurana do mirovine, a za plaću od 2000 eura ne treba raditi gotovo ništa

Autor: Poslovni.hr , 12. ožujak 2019. u 09:28
Foto: Getty Images

Procijenili su da će zaposlenika moći plaćati “vječno” tj. za tu poziciju imate će novca za idućih 120 godina.

Ako vam je cilj primati solidnu plaću, a ne raditi gotovo ništa onda bi vam mogao zvučati primamljivo oglas za posao kakav je objavljen u Švedskoj. 

Plan im je, u sklopu umjetničkog projekta, zaposliti kandidata koji će imati samo jedan zadatak – svaki dan se pojaviti na željezničkom kolodvoru u Gothenburgu u točno određeno vrijeme. 

Kad zaposlenik dođe na posao, upalit će se rasvjeta na peronu kako bi svi znali da se "beskorisni djelatnik" pojavio na svom radnom mjestu.

Nakon što se upale svjetla, djelatnik može ići gdje hoće i raditi što hoće, a na kraju smjene mora ponovno doći na kolodvor kako bi ugasio svjetla. 

Onome tko dobije posao, ovu poziciju garantiraju do mirovine zajedno s plaćom od 2000 eura, godišnjom povišicom, godišnjim odmorima i uplatama u mirovinski sustav. 

Za tu svrhu osnovali su zakladu kako bi izbjegli oporezivanje novca od nagrade, a zatim su sve uložili u dionice. Procijenili su da će zaposlenika moći plaćati "vječno" tj. za tu poziciju imate će novca za idućih 120 godina.

"Cijeli koncept da se netko pojavljuje na poslu samo kako bi upalio i ugasio svjetla je glup i neproduktivan, ali to je i bit ove naše ideje", kažu umjetnici a prenosi Oddity Central

Uvjeti zaposlenja mogu se pronaći i online

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ima, ima. Čak se ne treba ni pojaviti, za tih 2000 EUR.

Šteta što takvih “korisnih” poslova nema u Rvackoj. Plašim se da to nije kakva prvotravanjska smicalica.

New Report

Close