Nezadovoljni radnik oštetio 31 fiću u tvornici u Kragujevcu

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2013. u 19:02
Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Prošlo je tek godinu dana od otvorenja tvornice Fiata u Kragujevcu, a radnici su već nezadovoljni. Zaposlenik u noćnoj smjeni sa subote na nedjelju oštetio je 31 Fiat 500L, ogorčen zbog niske plaće i uvjeta rada.

Prošlo je tek godinu dana od otvorenja tvornice Fiata u Kragujevcu, a radnici su već nezadovoljni. Zaposlenik u noćnoj smjeni sa subote na nedjelju oštetio je 31 Fiat 500L, ogorčen zbog niske plaće i uvjeta rada.

Nepoznati radnik oštrim metalnim predmetom išarao je karoserije u pogonu montaže, a na pojedinim automobilima ispisano je "Žabari, bježite iz Srbije" i "Ruso, povišica", prenosi Mondo. Kako se pretpostavlja, radnik je najvjerojatnije pobjesnio jer je montažna vrpca radila znatno brže nego inače.

– Radnici su padali s nogu da bi završili posao. Kada je otkriveno da su automobili oštećeni, brzo se stvorio velik broj vidno uzbuđenih nadređenih Talijana – rekao je jedan od radnika. Prema prvim procjenama ukupna šteta na automobilima je 50.000 eura.

Predsjednik Sindikata FAS Zoran Mihajlović kaže da je to sve posljedica uvjeta u kojima se radi, prenosi Večernji list.

– Mladi se još nekako nose s tim, ali starijima je sve teže. Radi se u tri smjene pod velikim pritiskom, a prosječna plaća je 320 eura – kaže Mihajlović. Od svih radnika Fiata u svijetu, Srbi sa 320 eura mjesečno imaju najniže plaće. Turci rade za 450 eura mjesečno, Rusi i Poljaci za 550, Brazilci za 1000, Talijani za 1200, a radnici u SAD-u za 2500 eura.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Da je barem toga više…očito kapitalisti ne razumiju riječ “nemati”…dok im se ne desi, (i dalje ipak na ukupan kapital FIATA), ovakav mali “neznatni” dio štete…
Naravno, treba bit’ konkurentan, zgazit malog čoveka k’o crvića, samo da bi se moćnici mogli voziti u svojim luksuznim vozilima i jahtama od što više metara dužine crne metalic boje sa kobilicom od 100metara u dubinu…
vjerojatno je radnik dobio otkaz, ali da su svakom dali barem po jednog “Fiću”, vjerujem da bi koliko – toliko radnik dolazio da nekom motivacijom na radno mjesto..a ne ovako.. [emo_mrgud][emo_bijesan][emo_bijesan][emo_palacd]

New Report

Close