Ljubljana dobila InterContinental

Autor: Poslovni dnevnik , 23. kolovoz 2017. u 22:00
Osim 165 soba sa 330 ležajeva hotel ima i predsjednički apartman

Delta Holding završila gradnju prvog hotela s pet zvjezdica u glavnom gradu Slovenije.

Nakon dvije godine izgradnje u Ljubljani se ovog tjedna otvara novi hotel InterContinental. Prvi hotel s pet zvjezdica u glavnom gradu Slovenije u vlasništvu je srpskog Delta Holdinga, kojeg vodi Miroslav Mišković.

Sa 20 katova bit će druga po veličini zgrada u državi i najviša u središtu Ljubljane. S visine od 83 metra pogled doseže gotovo do visine Ljubljanskog dvorca, a Nebotičnik se iz ptičje perspektive gubi poput patuljka u mnoštvu zgrada, piše portal Siol.net. Zgrada koja obuhvaća oko 23 tisuće četvornih metara ima sve značajke prestižnog hotela, a 115 zaposlenika će se brinuti o ispunjavanju standarda InterContinentala. Osim 165 soba sa 330 ležajeva, hotel također ima predsjednički apartman, banketnu dvoranu, restoran i bar s terasom za pogled na Ljubljanu, te wellness centar s bazenom i fitnessom.

Investicija je vrijedna oko 40 milijuna eura. Na najvišem katu nalazi se restoran za 200 gostiju s terasom koja nudi prekrasan pogled na glavni grad Slovenije i širu okolicu. Za kuhinju u restoranu nazvanom "B" odgovoran će biti talijanski kuhar Alfredo Russo, koji ima restoran s Michelinovom zvijezdom u Torinu. Russo neće biti prisutan cijelo vrijeme, ali će se jedan od njegovih učenika pobrinuti za kulinarske užitke. Na terasi za ragledavanje nalazi se i B-bar, gdje će posjetitelji moći uživati u ispijanju različitih pića.

Naglasak će biti na najvećoj ponudi džina u glavnom gradu. Gotovo svaki tjedan moći će isprobati novi. Za noćenje u predsjedničkom apartmanu trebat će izdvojiti nekoliko tisuća eura. U 155 četvornih metara nalazi se prostrani dnevni boravak s kaminom, spavaća soba i kupaonica s jacuzzijem i saunom. U Club International imat će pristup samo hotelski gosti, gdje im uz dnevnu nadoplatu od 70 eura osoblje nudi personalizirane usluge. Na 18. katu nalazi se wellness centar s bazenom i fitnessom. Mogu ih koristiti i vanjski gosti, ali samo oni koji će kupiti višednevne ulaznice na pretplatu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close