Kostić postaje vlasnik Hotela Diana

Autor: Poslovni dnevnik , 09. siječanj 2020. u 07:10
U očekivanju Kostića, otkazan je štrajk u hotelu koji se trebao održati u četvrtka/Žarko BasiĆ/PIXSELL

Prije Kostićevog dolaska Heta je tražila da se objekt isprazni jer ga je kupac bio spreman uzeti samo potpuno praznog.

Sindikat ugostiteljskih i turističkih djelatnika Slovenije, nakon sastanka s upravom hotela Diana iz Murske Sobote, odlučio je da neće biti štrajka zaposlenika najavljenog za četvrtak.

Obje strane složile su se o zakašnjelim i tekućim isplatama, a kako se tvrdi, u vlasničku strukturu tvrtke ulazi poznati srpski poduzetnik Miodrag Kostić. Boštjan Serec, direktor Hotela Diana, rekao je za agenciju STA kako bi sve o ulasku Miodraga Kostića u vlasništvo trebalo biti jasno u roku od mjesec dana. "U ovom trenutku je najvažniji da tvrtka posluje. To je i uvjet vlasnika zgrade u kojem hotel radi", kaže Serec. 

Tri scenarija za Kostića
Zgrada je u vlasništvu kompanije Heta Asset Resolution, koja prelazi u Kostićevo vlasništvo. Prije njegovog dolaska Heta je tražila da se objekt isprazni jer ga je kupac bio spreman kupiti samo potpuno praznog. Prema riječima Boštjana Sereca, postoji nekoliko scenarija oko Kostićeve odluke koja se tiče zgrade, od iznajmljivanja Hotela Diana, preko ulaska u vlasništvo, ili upravljanja preko jedne do Kostićevih tvrtki, prenosi STA.

Na sastanku sindikata i Uprave hotela Diana dogovoreno je da će zaposlenici primati plaća u skladu sa zakonom od 1. siječnja 2020., odnosno do 18. u mjesecu za prethodni mjesec. Doprinosi za studeni 2019. platit će se u dva dijela, prvi je plaćen u ponedjeljak, a drugi 15. siječnja. Ostatak regresa za godišnji odmor za 2019. bit će isplaćen u četiri rate s početkom u veljači. 

Neodgovorni direktor
Breda Črnčec, glavna tajnica sindikata, kaže kako će se više doznati na zboru radnika 20. siječnja na kojem će Serec predstaviti svoju viziju i strategiju tvrtke. Ovim, dodaje Črnčec, Uprava dokazuje da namjerava ozbiljno riješiti problem, a ona vjeruje da rješenje za tvrtku postoji i zbog dolaska Kostića.

Prema sindikatu, jedan od razloga štrajka bila je neodgovornost direktora, koji je funkciju preuzeo 25. listopada, ali se nije sastao s radnicima. Nije primio ni predstavnike sindikata. Kostić je u Sloveniji, među ostalim, kupio hotel Kempinski Palace i Aerodrom Portorož, a želio je i portorošku marinu 

Komentirajte prvi

New Report

Close