Tri zemlje čiji turisti najviše troše na godišnjim odmorima

Autor: Poslovni dnevnik , 01. svibanj 2018. u 08:15
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Iz UNWTO-a izdvajaju i porast potrošnje ruskih turista u svijetu prošle godine, za čak sedam milijardi dolara ili za 13 posto, na 31 milijardu dolara, čime su ponovo ušli na top 10 tržišta po turističkoj potrošnji, odnosno na 8. mjesto.

Kineski su turisti lani najviše trošili u svijetu, 258 milijardi američkih dolara ili pet posto više nego u 2016., "ostavivši" iza turiste iz SAD-a, koji su potrošili 135 milijardi dolara ili devet posto više.

 

5 posto

porasla je potrošnja turista iz Kine tijekom prošle godine, tvrdi UNWTO

Treći su Nijemci s potrošnjom od 84 milijarde dolara, odnosno tri posto više, pokazuju podaci Svjetske turističke organizacije – UNWTO. Iz UNWTO-a izdvajaju i porast potrošnje ruskih turista u svijetu prošle godine, za čak sedam milijardi dolara ili za 13 posto, na 31 milijardu dolara, čime su ponovo ušli na top 10 tržišta po turističkoj potrošnji, odnosno na 8. mjesto.

"Rastuća tržišta imaju ključnu ulogu u razvoju turizma te smo vrlo zadovoljni vidjeti povratak Ruske Federacije i Brazila, kao i kontinuirani porast Indije u potrošnji u svjetskom turizmu. Rastuća tržišta za svjetski turizam pridonose rastu i diverzifikaciji tržišta u mnogim destinacijama", poručio je glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili.

Komentirajte prvi

New Report

Close