Fiat 500L Pro za male i srednje tvrtke: Registracija tog vozila stoji dvostruko manje nego za putnička vozila

Autor: Poslovni dnevnik , 10. prosinac 2017. u 11:21
Fiat za male i srednje tvrtke isporučuje se s benzinskim i dizel motorom

U Kragujevcu proizvode verziju dostavnog modela s cijenom sniženom za trošak PDV-a.

Tvornica Fiat Chrysler automobili Srbija (FCAS) napravila je domaću verziju dostavnog modela Fiat 500L Pro, koji osim tereta od 500 kilograma može voziti i četiri putnika.

Cijena tog modela umanjena je za trošak PDV-a od 20%, odnosno za petinu, a za vrijeme eksploatacije za ovo vozilo mogu se odbijati svi troškovi kao da je teretno.

Tim putem državni organi, koji su dali homologaciju, i Fiat žele pomoći malim i srednjim tvrtkama, prenosi RTS. Novi Fiat 500L Pro ne razlikuje se od osnovnog modela kragujevačke tvornice. Ima uobičajena sjedišta i samo četiri pojasa, jer je registriran za četiri osobe. Nema dodatnih pregrada, pa je naizgled isti kao putnički tip. Isporučuje se i s benzinskim i s dizel motorom.

"Benefit je za sve kompanije koje su u sustavu PDV-a da ga mogu uračunati kao odbitnu stavku, odnosno mogu odbiti PDV i na gorivo, servis, zamjenu guma i slično", kaže Igor Ševo iz kompanije FCA Srbija.

Registracija tog vozila stoji dvostruko manje nego za putnička vozila. To je prvo takvo vozilo na srpskom tržištu i ono olakšava poslovanje malim i srednjim preduzećima. Serviseri će dobiti mogućnost da prikažu svoje izdatke i time smanje ukupne troškove poslovanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close