Državne tvrtke dijele dobit zaposlenicima

Autor: Poslovni dnevnik , 27. siječanj 2019. u 09:40
Javna poduzeća u Srbiji tri godine posluju profitabilno/ Duško Jaramaz/PIXSELL

Najbolje su prošli radnici Pošte Srbije, kojima je 28. prosinca prošle godine, dan nakon odluke vlade, isplaćeno 20% dobiti iz 2017. koja je iznosila 18,7 milijuna eura.

Radnici srpskih javnih poduzeća koja su 2017. godinu završila s pozitivnim poslovanjem, dobit će dio dobiti, pišu Večernje novosti.

Vlada Srbije je 27. prosinca dala suglasnost da državne tvrtke od općeg značaja dio dobiti podijele sa zaposlenima.  I većina je to i uradila, a Pošta Srbije samo dan nakon suglasnosti, već 28. prosinca, kada je zaposlenima isplaćeno gotovo 20 posto dobiti tvrtke koje je iznosila 2,2 mlrd. dinara (oko 18,7 mil. eura).

Ministarstvo gospodarstva nadzire rad ukupno 37 javnih poduzeća koja obavljaju djelatnost od općeg značaja. Ona su u 2017. godini ostvarila dobit u iznosu od 31,7 milijardi dinara. 

Pravo da dio zarade podijele zaposlenima iskoristili su i u Elektromreži Srbije, koja je 2017. ostvarila neto dobit od oko tri milijarde dinara.  "Dioničko društvo Elektromreža Srbije iz godine u godinu posluje pozitivno i ostvaruje dobit", kažu iz te kompanije.

Slično je bilo i u drugim tvrtkama.  Javna poduzeća u Srbiji treću godinu zaredom posluju profitabilno, a poslovnu 2017. godinu završila su s dvostruko većim pozitivnim neto rezultatom, u iznosu od 29.029 milijuna dinara, stoji u analizi Agencije za privredne registre. 

Komentirajte prvi

New Report

Close