Država želi uzeti pravo raspolaganja zemljištem uz aerodrom kojeg će dati u koncesiju

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2019. u 21:59
CG traži koncesionara na razdoblje od 30 godina, Foto: PD

CG vlada i Općina Tivat u sukobu oko 230.000 kvadrata.

Crnogorsko Ministarstvo financija odbilo je žalbu Direkcije za imovinu Općine Tivat na odluku vlade da pravo raspolaganja zemljištem na aerodromu u tom gradu prenese s Općine na vladu, javljaju Vijesti. Riječ je o 230.000 kvadrata zemljišta. To se zemljište vodi kao državno, a do sada je pravo raspolaganja imala Općina Tivat. Lokalna vlast je dio te imovine do sada izdavala Aerodromima Crne Gore i od toga ubirala značajne prihode. Sada vijećnici SD-a traže izvanrednu sjednicu Gradske skupštine Tivta o tom pitanju.

Prijenos imovine potreban je vladi da bi crnogorske aerodrome u Tivtu i Podgorici mogla dati u dugoročni zakup na 30 godina.

Namjera vlade je da od izdavanja aerodroma odmah dobije 100 milijuna eura, uz godišnju naknadu i ulaganja koncesionara u aerodrome. Voditelji zračnih luka smatraju da država i njena kompanija Aerodromi Crne Gore trebaju investirati u proširenje kapaciteta i zadržati tu profitabilnu kompaniju pod državnom upravom.

Općina Tivat sama ili u suvlasništvu s privatnim osobama bila je vlasnik oko 45 posto ukupne površine aerodroma, ali je sva ta imovina prije dvije godine administrativnim putem prebačena na državu, objašnjavaju Vijesti.

Komentirajte prvi

New Report

Close