Crna Gora premijerovom bratu plaća odštetu od devet milijuna eura

Aco Đukanović kupio je zemljište veće od 7000 kvadrata Aco Đukanović kupio je zemljište veće od 7000 kvadrata

Aco Đukanović kupio je za tri milijuna eura zemljište i objekt u Podgorici iz kojeg se policija nije iselila u roku, pa je sud naredio da mu se iz proračuna mora platiti velika odšteta.

Crna Gora mora isplatiti više od devet milijuna eura poduzetniku Aci Đukanoviću, bratu premijera Mila Đukanovića.

Aco Đukanović je 2012. godine tužio državu nakon što mu je vlada odbila isplatiti odštetu zbog neispunjenih obveza iz ugovora o kupoprodaji zemljišta u Podgorici. On je 2008. za tri milijuna eura kupio zemljište veće 7000 četvornih metara na kojem se nalazi policijski objekt tzv. "limenka". Detaljnim urbanističkim planom na toj lokaciji predviđena je izgradnja stambeno-poslovnog prostora od više tisuća kvadrata, pišu Vijesti. Prema ugovoru, službenici Uprave policije i MUP-a obvezali su se da će se iseliti do kraja 2010., ali građani i dalje na tom mjestu podižu dokumente.

Zbog kršenja uvjeta ugovora Viši sud je naredio da se iz crnogorskog proračuna isplati odšteta kupcu Aci Đukanoviću. "Postupanje države bilo je nedopustivo", rekao je Raško Konjević, ministar unutarnjih poslova Crne Gore, a slično misle i drugi. "Ili će netko odgovarati građanski i krivično zbog ogromne štete koja je nanijeta državi, ili se može osnovano sumnjati da je sve to dogovoreno", rekao je Velizar Kaluđerović iz Kluba nezavisnih poslanika. Crnogorsko državno tužiteljstvo još nije istraživalo taj slučaj. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve