Verizon favorit za kupnju Yahooa

Autor: Tomislav Pili , 21. travanj 2016. u 16:16
Izvršna direktorica Marissa Mayer/REUTERS

Yahoo trenutno proučava ponude japanskog internetskog trgovca Rakutena i tvrtke YP.

Američka telekomunikacijska kompanija Verizon na pragu je ulaska u drugi krug ponuditelja za kupnju internetskog poslovanja Yahooa, ističu upućeni izvori Reutersa. Verizonu će se u drugom krugu pridružiti još nekoliko tvrtki, odnosno fondova.

Yahoo trenutno proučava ponude japanskog internetskog trgovca Rakutena i tvrtke YP, izdavača poslovnog telefonskog imenika iza kojeg stoji telekomunikacijska kompanija AT & T. Od fondova svoje ponude su poslali Warburg Pincus, Apollo, Bain Capital, TPG Capital i Apax Partners. Dok traje postupak prodaje, Yahoo je izvijestio o gubitku u prvom tromjesečju od 99 milijuna dolara, a pali su mu i prihodi za 11,6 posto, na 1,08 milijardi dolara.

Usporedbe radi, u istom razdoblju prošle godine Yahoo je poslovao s dobiti od  21,2 milijuna dolara. No, taj pad bio je manji nego su očekivali analitičari te je cijena dionice porasla u trgovanju nakon zatvaranja Wall Streeta za jedan posto. "S obzirom na sve izazove s kojima je Yahoo suočen kroz smanjenje broja zaposlenih i propast planova s Alibabom, isporučiti takve rezultate je vrlo pozitivna stvar", smatra analitičar iz tvrtke JMP Securities Ronald Josey. 

Komentirajte prvi

New Report

Close