Velika novost u proizvodnji popularnih tenisica Adidas u Njemačkoj

Autor: Poslovni.hr/H , 21. listopad 2015. u 13:44
Foto: Daniel Karmann/DPA/PIXSELL

Taj proizvođač sportske opreme potpisao je ugovor s njemačkom inženjerskom grupom Manz o nabavi tehnologije koja će mu omogućiti dizajniranje i izradu dijelova cipela po mjeri u novom tipu automatizirane tvornice.

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas planira iduće godine otvoriti svoju prvu potpuno automatiziranu tvornicu cipela u Njemačkoj u sklopu nastojanja da vrati proizvodnju bliže potrošačima u bogatijim zemljama.

Taj proizvođač sportske opreme potpisao je ugovor s njemačkom inženjerskom grupom Manz o nabavi tehnologije koja će mu omogućiti dizajniranje i izradu dijelova cipela po mjeri u novom tipu automatizirane tvornice, objavio je u utorak Manz.

Adidas će svoju prvu potpuno automatiziranu tvornicu "Speedfactory" otvoriti iduće godine u Ansbachu na jugu Njemačke, blizu sjedišta tvrtke u Herzogenaurachu,  kazao je glasnogovornik te njemačke kompanije.
Ostali su Adidasovi  partneri u tom projektu Johnson Controls, stručnjak za robotska postrojenja KSL Keilmann, fortiss institut Tehničkog sveučilišta u Muenchenu i ITA RWTH tekstilno-tehnološki institut Sveučilišta u Aachenu.

Adidas radi s njemačkom vladom, akademicima i tvrtkama u segmentu robotike na novim tehnologijama koje bi trebale donijeti velike promjene u industriji obuće. U kompaniji žele skratiti rokove isporuke za modno osviještene kupce i smanjiti troškove.

Projekt se uklapa u širi plan njemačke kompanije da uhvati korak s Nikeom, koji je proteklih godina dodatno učvrstio poziciju vodeće svjetske sportske tvrtke zahvaljujući inovativnim proizvodima poput cipela "Flyknit", izrađenih od strojno pletenih vlakana.

Ključnu ulogu u planiranom povratku proizvodnje obuće bliže zapadnim tržištima odigrat će tehnologije koje će smanjiti potrebu za radnicima u tvornicama obuće. 

U sklopu te inicijative Adidas je ovog mjeseca predstavio trodimenzionalni isprintani potplat za tenisice koji se može prilagoditi stopalu svake osobe.

Komentirajte prvi

New Report

Close