U napadu na Yahoo kompromitirano čak milijardu profila

FOTO: Shutterstock FOTO: Shutterstock

Tvrtka Yahoo priopćila je u srijedu da je 2013. bila na meti informatičkog napada koji je pogodio "više od milijardu" korisnika i kojemu je prethodio napad na 500 milijuna njezinih korisnika.

"Yahoo misli da je neovlaštena treća strana u kolovozu 2013. ukrala podatke povezane s više od milijardu korisničkih računa", priopćila je ta kompanija, pionir interneta.

Yahoo je rekao da među ukradenim informacijama o korisničkim računima mogu biti imena, e-mail adrese, brojevi telefona i datumi rođenja njegovih klijenata, premda tvrdi da podatci o njihovim kreditnim karticama i bankovnim računima nisu hakirani.

"Podatci o kreditnim karticama i bankovnim računima nisu pohranjeni u sustavu" koji je napadnut, ističe Yahoo u priopćenju.

Kompanija koja je zapala u velike financijske teškoće misli da se ovaj novi napad "najvjerojatnije" razlikuje od velikog hakerskog napada koji je otkriven krajem rujna, ali je izveden 2014. i pogodio je 500 milijuna korisnika.

Ovaj novi udarac događa se u najgore vrijeme za Yahoo koji je krajem srpnja prodao Verizonu svoje glavne djelatnosti (Yahoo Mail, Yahoo News) za 4,8 milijarda dolara.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!