Najveći svjetski proizvođač osobnih računala otpušta 3.200 radnika

Autor: Poslovni.hr/H , 13. kolovoz 2015. u 10:45
Foto: Reuters

Izvršni direktor Yuanqing Yang rekao je da će kompanija također restrukturirati poslovanje vezano za pametne telefone zbog “najtežeg tržišnog okruženja u posljednjih nekoliko godina”.

Kineski proizvođač računala i pametnih telefona Lenovo izvijestio je u četvrtak o padu neto dobiti u drugom ovogodišnjem tromjesečju te najavio ukidanje 3.200 radnih mjesta diljem svijeta.

Neto dobit Lenova pala je u odnosu na isto tromjesečje prošle godine za 51 posto, na 105 milijuna dolara. Istodobno, prihodi su joj uvećani za 3 posto na 10,7 milijardi dolara, što je nešto manje od tržišnih očekivanja.

Taj najveći svjetski proizvođač osobnih računala najavio je i da planira otpustiti oko 10 posto od ukupnog broja zaposlenika u neproizvodnim operacijama diljem svijeta, odnosno oko 3.200 radnih mjesta, u sklopu mjera za smanjenje troškova u cilju uštede 650 milijuna dolara u ostatku 2015. godine.

Lenovo je izvijestio o značajnom padu prodaje u sektoru za računala i tablete, kao i o sve većoj konkurenciji i usporavanju rasta na tržištu pametnih telefona.

Izvršni direktor Yuanqing Yang rekao je da će kompanija također restrukturirati poslovanje vezano za pametne telefone zbog "najtežeg tržišnog okruženja u posljednjih nekoliko godina".

Lenovo je prošle godine kupio brand Motorola od Googlea za 2,9 milijarde dolara kako bi poboljšao tržišnu poziciju, pozivajući se na "intenziviranje konkurencije i duge životne cikluse razvoja proizvoda" kao posebno izazovnima u sektoru. U poslovanju s mobitelima Lenovo je u drugom tromjesečju zabilježio gubitak prije oporezivanja od 292 milijuna dolara.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close