Najbolji kvartal za Samsung od 2014.

Autor: Tomislav Pili , 05. srpanj 2016. u 21:59
Prodano 16 milijuna komada/Reuters

Tržišni uspjeh telefona Galaxy S7 donosi 6,8 milijardi dolara dobiti.

Zahvaljujući izvrsnom tržišnom uspjehu najnovije perjanice, telefona Galaxy S7, Samsung bi sutra trebao objaviti očekivanja o najboljim tromjesečnim rezultatima od 2014. godine.

U anketi Thomson Reutersa 16 analitičara u prosjeku očekuje da će južnokorejski div za drugo tromjesečje objaviti operativnu dobit od 7,8 bilijuna wona (6,8 milijardi dolara). U tom slučaju radilo bi se o najboljem kvartalu od prvog tromjesečja 2014. kada je dobit iznosila 8,5 bilijuna wona. Lavovski dio te zarade trebala bi donijeti divizija za mobitele od koju se očekuje dobit od 4,3 bilijuna wona. Time bi Samsung trebao nastaviti ovogodišnji pozitivni trend jer je već prvo tromjesečje donijelo bolje rezultate od očekivanja.

"Prodaja Galaxya S7 bila je bolja od očekivanja u prvom polugodištu, a i poslovanje s poluvodičima je također nadmašilo konkurente", ocjenjuje Lee Jin-woo iz KTB Asset Managementa. Predviđa se da je kompanija isporučila 16 milijuna "sedmica" u drugom tromjesečju. K tome, skuplja verzija bila je navodno prodavanija. Do prošle godine Samsung je bio pod pritiskom Applea u skupljem segmentu mobitela te kineskih suparnika, poput Huaweija u cjenovno povoljnijem. 

Komentirajte prvi

New Report

Close