Korporacije grabe priliku zbog koronavirusa: Ulaze u posao sa zaštitnim maskama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. veljača 2020. u 14:33
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tajvanski proizvođač elektronike tajvanski Foxconn i američki div automobliske industrije General Motors (GM) odlučili su dio proizvodnih kapaciteta preusmjeriti u proizvodnju zaštitnih maski kako bi odgovorili na snažnu potražnju potaknutu epidemijom koronavirusa u Kini.

Foxconn inače proizvodi Appleov iPhone a njegovi su pogoni u Kini blokiran zbog epidemije koronavirusa. Zbog snažne potražnje za zaštitnim maskama i nestašice odlučili su preusmjeriti dio kapaciteta u proizvodnju tih artikala, piše BBC. 

Do kraja mjeseca namjeravaju proizvesti dva milijuna maski.

"U ovom ratu s epidemijom važna je svaka sekunda", objavila je kompanija na društvenoj platformi WeChat.

Pored iPhonea, Foxconn, najveći proizvođač elektroničke robe u svijetu, proizvodi i potrošačku elektroniku i dijelove, uključujući iPad, Amazonov Kindle, te PlayStatione. 

Iz kompanije poručuju da su već započeli probnu proizvodnju maski u ključnom postrojenju u kineskom Shenzenu. Maske će u početnoj fazi biti namijenjene Foxconnovim radnicima a nakon što proizvodnja dosegne puni kapacitet, prodavat će ih i ljudima izvan kompanije.

Ujedno napominju da će u pogonima rabiti najmoderniju opremu za mjerenje temperature kako bi na vrijeme detektirali moguću zarazu među radnicima.

Američki automobilski div General Motors također se odlučio uključiti u proizvodnju maski, preko zajedničkog ulaganja s kineskim partnerom SAIC-GM-Wulinga. Najavili su 14 proizvodnih traka na kojima bi se trebalo proizvoditi 1,7 milijuna maski dnevno, piše BBC. 

Komentirajte prvi

New Report

Close