Allianz zabilježio dobre tromjesečne rezultate – potvrđena gornja granica prognoze

Autor: Božica Babić , 07. kolovoz 2015. u 13:34
Foto: Thinkstock

Prihod je narastao na 30,2 milijarde eura, a operativna dobit na 2,8 milijardi. Rasli su i neto prihodi pripisivi dioničarima i to za visokih 15 posto.

Allianz Grupa nastavlja nizati dobre rezultate, pa je tako u drugom tromjesečju 2015. ukupni prihod na godišnjoj razini veći 2,4 posto, a operativna dobit 2,6 posto, pohvalili su se danas iz ove korporacije.

Prihod je narastao na 30,2 milijarde eura, a operativna dobit na 2,8 milijardi. Rasli su i  neto prihodi pripisivi dioničarima i to za visokih 15 posto, sa 1,76 na 2,02 milijarde eura, izvijestili su iz matice Allianza. 

Zabilježeni rast, pojašnjavaju, uglavnom je posljedica neoperativnih realiziranih gubitaka/dobitaka (neto) koji su za 181 milijun eura bili veći od rezultata koji se veže za isto razdoblje 2014. godine.

Polugodišnji obračun, navode dalje, donio je još biolji učinak budući da je prihod veći  za 7,1 posto, narastao je sa 63,4 na na 67,9 milijardi eura.

Veća je i operativna dobit i to za 3,7 posto, naspram lanjskih 5,4 milijarde eura na kraju lipnja ove godine iznosila je 5,7 milijardi eura. Odličan polugodišnji trend bilježe i neto prihodi pripisivi dioničarima, za prvih šest mjeseci rasli su više od 13 posto, na 3,84 milijarde eura ili, za 440 milijuna eura u odnosu na lipanj 2014.

U razdoblju travanj-lipanj 2015. posebno je evidentan snažan skok operativne dobiti u segmentu neživotnih osiguranja i to radi manjeg utjecaja prirodnih katastrofa te neto dobitku od prodaje poslovanja s osobnim osiguranjem osiguravatelja Fireman’s Fund.

Istodobno je, iznose, u segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja potražnja za netradicionalnim proizvodima životnog osiguranja nastavila rasti, dok je ukupna prodaja zabilježila pad. Rezultati ostvareni u segmentu upravljanja imovinom unutar su očekivanog učinka.

Posljednjeg dana lipnja 2015. kapitalizacija u okviru Solventnosti II iznosila je 212 posto, što predstavlja porast od 22 postotna boda, joj je jedan parametar kojim se hvale u Allianzu. 

"Usprkos negativnim jednokratnim utjecajima, ostvarili smo sjajne rezultate u prvih šest mjeseci ove godine“, istaknuo je Oliver Bäte, predsjednik Upravnog odbora Allianza SE dodavši kako u grupaciji ostaju pri procjeni da će operativna dobit za 2015.  dosegnuti10,8 milijardi eura.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close