Airbnb nudi dva mjeseca besplatnog boravka na Bahamima

Autor: Goran Jungvirth , 02. veljača 2020. u 09:15
Foto: Getty Images

Airbnb traži petero osoba koje mogu napustiti sve što rade i otići na besplatno dvomjesečno putovanje na Bahame.

Tamo će pružiti pomoć u ekološkim projektima na Karibima, prenosi CNBC Make It.

Oni koji su odabrani za sudjelovanje provest će travanj i svibanj putujući do tri bahamske lokacije kako bi pomogli sačuvati prirodne i kulturne resurse zemlje.

Najnoviji „sabbatical program“ Airbnb-a razvijen je u partnerstvu s Bahami National Trust-om, lokalnim neprofitnim društvom koji štiti 32 nacionalna parka u zemlji.

On slijedi talijanske i antarktičke projekte tvrtke u kojima volonteri sudjeluju u radnim odmorima kako bi pomogli u očuvanju i istraživanju.

Doprinos životu otoka

Kako bi sudjelovali u najnovijem projektu Airbnb-a, podnositelji zahtjeva moraju se obvezati na predanost doprinosu životu otoka, priopćila je tvrtka.

Uspješni podnositelji Bahama Sabbatical-a putuju u Andros, dom trećeg najvećeg svjetskog sustava grebena, kako bi stvorili program obnove koralnog grebena i instalirali novi rasadnik na uzgojene fragmente koralnog grebena.

Oni će također provoditi vrijeme radeći na očuvanju vrsta prilagođenih grebenima u Exumi, te pomoći u ekološkim i istraživačkim projektima u Eleutheri.

Dvomjesečno putovanje osmišljeno je kako bi se pomoglo lokalnim liderima da uspostave održive izvore gospodarskog rasta, poput novih iskustava koja turisti koji posjećuju Bahame mogu rezervirati putem Airbnb-a.

Oni koji se odaberu da se pridruže programu također će dobiti slobodan dio za sudjelovanje u aktivnostima kao što su plovidba i istraživanje morskih špilja poznatih kao plave rupe.

Bahami, koje čine više od 700 otoka, jako ovise o turizmu, a dijelove zemlje prošle je godine opustošio uragan Dorian.

Kandidati moraju biti stariji od 18 godina da bi mogli sudjelovati u programu, a moraju biti dostupni tijekom travnja i svibnja 2020. Potencijalni sudionici također trebaju dobro govoriti engleski jezik i biti iz jedne od 34 prihvatljivih zemalja, uključujući Kinu, Indiju, Novi Zeland i Sjedinjene Države.

Airbnb će 25. ožujka objaviti tko je izabran za projekt.

Komentirajte prvi

New Report

Close