ZIP pomogao 65 startupa i privukao 744 tisuće dolara investicija

Autor: Bernard Ivezić , 31. kolovoz 2016. u 22:00
Saša Cvetojević, Foto: Pixsell

Zagrebački inkubator poduzetništva otvorio prijave za 10. generaciju startupa za svoj inkubatorski program.

Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP), koji je prema ocjeni Poslovnog dnevnika ove godine proglašen najboljim startup inkubatorom u Hrvatskoj, otvorio je prijave za 10. generaciju startupa za svoj inkubatorski program.

ZIP je u posljednje četiri godine, u devet generacija, mentorirao i pomogao 65 startup timova koji su ukupno privukli 744,4 tisuće dolara investicija. U sklopu programa za 10. generaciju ZIP-a nudi se mentorstvo, coworking prostor za četiri člana tima u trajanju od četiri mjeseca te tehnička i ina podrška, u što se uklapa i 16.000 dolara vrijedan paket usluga Amazon Web Services. Usto, ZIP je objavio da njegovi startupi dobivaju snažnu medijsku podršku, u prosjeku su u medijima zastupljeni 400 puta godišnje.

U ZIP-u navode da startupi koji završe njihov program imaju priliku dobiti investiciju od 10 tisuća funti iz prvog hrvatskog sjemenskog fonda. Među mentorima ZIP-a su Damir Sabol, pokretač najpopularnije hrvatske mobilne aplikacije PhotoMatha, investitor Mihovil Barančić, najpopularniji hrvatski poslovni anđeo Saša Cvetojević te Ivo Špigel, uspješan domaći IT poduzetnik i autor knjige Europska startup revolucija.

ZIP-ov trenutačno najuspješniji startup je Madbarz, koji je primljen u jedan od najuglednijih svjetskih startup akceleratora Techstars London.     

Komentirajte prvi

New Report

Close