Zanima vas pokretanje vlastitog biznisa? Ovo je dokumentarac za vas

Autor: Poslovni.hr , 09. siječanj 2013. u 17:18
Ilustracija

Hrvatska premijera dokumentarnog filma ‘The Startup Kids’ zakazana je za 15. siječanj i samo je dio bogatog ‘Startups & Coworking’ programa koji Coworking Croatia organizira u sklopu jednodnevnog Jellyweek coworking sessiona u kinu Europa.

Hrvatska premijera dokumentarnog filma 'The Startup Kids' zakazana je za 15. siječanj i samo je dio bogatog 'Startups & Coworking' programa koji Coworking Croatia organizira  u sklopu jednodnevnog Jellyweek coworking sessiona u kinu Europa.

Film aktualne tematike dosad je zbog svojih protagonista i načina nastanka privukao veliku pozornost  medija, poslovne i opće javnosti. Besplatna projekcija počinje u 17.45h, a preuzimanje karata moguće je  putem Entrio platforme.

Ideja o filmu koji predstavlja mlade poduzetnike i njihove startup uspješnice rođena je na Islandu u vrijeme velikog ekonomskog kolapsa u toj zemlji. Zaljubljenice u poduzetništvo i tehnologiju Vala Halldorsdottir i Sesselja Vilhjalmsdottir poželjele su potaknuti mlade ljude na pokretanje vlastitih tvrtki i učenje od uspješnih kolega. Njihov filmski dokumentarni naum nazvan 'The Startup Kids' brzo je prikupio potrebnu financijsku podršku putem Kickstartera, a mlade su redateljice dobile priliku intervjuirati niz osnivača startup poduzeća iz cijelog svijeta.

Finalna verzija filma predstavlja ukupno 23 začetnika nekih od najpopularnijih startupa današnjice. Zach Klein (Vimeo), Alexander Ljung  (Soundcloud), Drew Houston (Dropbox) i njihovi kolege sa Scribida, Foodspottinga i Techcruncha samo su neki od prisutnih sugovornika koji kroz intervjue ističu najbolja i najgora iskustva u ranim fazama razvoja svojih poduzeća. Otkrivaju raznolike načine realizacije danas unosnih projekata te pokušavaju odgovoriti na pitanje o poželjnim karakteristikama i znanjima koja čine uspješnog startup osnivača.

„Nakon intervjuiranja više desetaka tech poduzetnika naučile smo da su oni najradišnija i najtvrdoglavija bića koja postoje na svijetu. I svi se slažu oko jedne stvari – nikada neće postojati krivi trenutak za pokretanje vlastite tvrtke. Bez obzira na to nalazi li se vaša zemlja u drastičnom ekonomskom kolapsu, bez obzira na to jeste li još uvijek u školi ili na fakultetu, smatrate li se premladima ili prestarima, uvijek će samo jedna stvar u cijelom procesu biti teška – započeti.“, kratko su zaključile autorice filma unutar vlastite CNBC kolumne.

Hrvatsko premijerno prikazivanje filma 'The Startup Kids' organizira inicijativa Coworking Croatia, koja se priključila ovogodišnjem međunarodnom kolaborativnom Jellyweek tjednu te za 15. siječanj priprema niz razgovora na temu 'Startups & Coworking', kao i radni session za svoje stalne i povremene goste po prvi put u prostorima kina Europa u centru Zagreba.

Dok će 'Coworking radni dan' trajati od 11 do 19 sati, od podneva svi zainteresirani za tematiku 'Startups & Coworking' dobit će priliku sudjelovati u razgovorima s domaćim poznavateljima startup scene, online poduzetništva i promocije: Ivom Špigelom,  Viborom Capanom, Barbarom Slade, Lukom Abrusom, Andreyom Shtylenkom te osnivačima Coworking Croatia projekta, koji će lokalno podržati treći po redu međunarodni Jellyweek sa ciljem promicanja rastuće kulture novih formi rada i načina suradnje. Virtualni Jellyweek nastao je kako bi stvarao mreže kolaborativnih struktura unutar lokalnih zajednica, te ih međusobno povezao na globalnoj razini. Trenutno je potvrđeno preko 170 događanja u ovogodišnjem Jellyweek tjednu, u 35 zemalja svijeta i na šest kontinenata.

Coworking Croatia, hrvatska nacionalna coworking zajednica, bavi se promocijom, popularizacijom i promicanjem coworkinga u Hrvatskoj te dijeli uvjerenja i ciljeve s organizatorima Jellyweeka. Pažljivo osmišljenim programom koji završava iščekivanom filmskom premijerom, Jellyweek coworking session 15. siječnja zasigurno će dobiti punu pozornost startup osnivača i njihovih djelatnika, mladih poduzetnika, tech zaljubljenika, freelancera, studenata i učenika.

Komentirajte prvi

New Report

Close