Supracontrolu investicija vrijedna 400.000 kuna

Autor: Bernard Ivezić , 17. prosinac 2015. u 22:00
Supracontrol proizvodi pametne uređaje za Industriju 4.0/Tomislav Miletić/PIXSELL

Hamag Bicro na ulaganja anđela i tvrtki dodao 200.000 kuna.

Supracontrol, prvi hrvatski startup koji proizvodi pametne uređaje za Industriju 4.0, primio je prvu seed investiciju vrijednu 400 tisuća kuna.

Tvrtka Supra net uložila je u startup Supracontrol 200 tisuća kuna. Hamag Bicro kroz potporu investicijama poslovnih anđela, sindikata poslovnih anđela i tvrtki na to je ulaganje dodao još 200 tisuća kuna bespovratne potpore. Ana Pavičić-Kaselj, direktorica Supracontrola zadovoljna je što su prvu investiciju zaključili u manje od tri mjeseca od osnutka startupa. "Hamag-Bicro je sredstva koja je uložio Supra net podebljao s istim iznosom te je time Supra net postao naš prvi sjemenski investitor i time je svoj udio povećao na ukupno 20 posto udjela u startupu", kaže Pavičić-Kaselj.

Dodaje da je Supra net prethodno bio vlasnik simboličnih jedan posto udjela u tvrtki. To je posebno zanimljivo s obzirom da je Supracontrol nastao na tehnologije u koju je prethodnih pet godina ulagao Supra net. Međutim, ta je kompanija odlučila daljnji razvoj te tehnologije pogurati na način koji nije uobičajen za hrvatske prilike. Dvoje ljudi koji su radili na razvoju i menadžerica koja je pokrenula Frank Accelerator u Osijeku zajednički su startali Supracontrol.

Tvrtka je u međuvremenu dobila Seal of Excellence od EK, ponudu za investiciju od 100.000 eura od SpeedInvesta i izravnu ulaznicu na konferenciju Pioneers of Asia. "Europska komisija dodijelila nam je Seal of Excellence, kao prvoj tvrtki iz Hrvatske koja je u okviru Obzora 2020 uspješno prošla takozvani SME Instrument Fazu II za koju će se tijekom iduće godine otvoriti mogućnost financiranja do 2,5 milijuna eura", kaže Pavičić-Kaselj. U Supracontrolu radi 12 stručnjaka koji dizajniraju, prototipiraju i proizvode pametne uređaje. Prve isporuke kreću u veljači. Cilj Supracontrola je imati više od 30 različitih pametnih senzorskih uređaja. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

S t u p i d n a ideja. besmisleno ulaganje drzavnih novaca u firmu sa bilancom od 10 kn i nekakvom obranjivosti trzisne nise (koje ni nema). Primjer promasenog ulaganja. Trebalo bi objaviti imena i d i o t a koji su potpisali z adrzavu ovakvo ulaghanje

Ako su od Speedinvesta dobili ponudu za 100.000 EUR, zašto su prihvatili onu duplo manju od Bicro. WTF

http://www.entrepreneur.com/article/250232

New Report

Close