Startup Weekend dolazi prvi puta u Split

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2014. u 09:35
Thinkstock

Događanje je otvoreno za sve zainteresirane, o organizatori se nadaju što većem broju kreativnih Splićana.

U Splitu će se od 25. do 27. travnja po prvi puta održati Startup Weekend u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa i JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ, uz podršku Splitsko dalmatinske županije i Ministarstva poduzetništva i obrta te uz partnerstvo globalnog „Startup Weekenda“.

Startup Weekend u Splitu okupit će mlade, inovativne i ambiciozne ljude koji žele predstaviti svoje ideje te naučiti kako ih pretvoriti u uspješan poslovni plan i potencijalni poduzetnički projekt. Događanje je otvoreno za sve zainteresirane, o organizatori se nadaju što većem broju kreativnih Splićana.

Startup Weekend započet će pitchem u kojem će svi sudionici imati mogućnost u 60 sekundi predstaviti svoje ideje pred publikom. Nakon glasovanja samih sudionika, profilirat će se nekoliko najboljih ideja, prema mišljenju budućih startupovaca, koje će okupiti svoje timove te kroz naredna dva dana uz mentorstvo razraditi detaljno poslovne planove.

U izradi kvalitetnih poslovnih planova i projekata polaznicima će pomoći brojni iskusni domaći, ali i strani mentori – Alex Harašić (generalni direktor Startup Acceleratora u Čileu), Matija Goljar ( osnivač Ustvarjalnika i pobjednik 4. Startup Weekenda Zagreb), Gorazd Prah (suosnivač Ustvarjalnika), Nik Lorbeg (osnivač Swipea), Andrey Shtylenko (osnivač pustolovac.hrzzzapp.comfreelance.hr i drugi), Helena Habdija (umjetnica, likovni pedagog i ilustratorica),  Maja Ćukušić (predavač na Ekonomskom fakultetu u Splitu), Melita Jelaš (iz Societe Generale – Splitska banka), Toni Trivković (web developer, vlasnik Agilo i Slicejack) i drugi. Glavni govornik je Tarek Zeitoun, Account Strategist iz kompanije Google za Adriatic regiju.

Projekte će zadnji, treći dan ocjenjivati članovi žirija – Zdenka Lončar, pomoćnica Ministra poduzetništva i obrta, Tina Lee Odinsky Zec, voditeljica Inovacijsko poduzetničkog centra Zagrebačke škole ekonomije i managementa te Ivica Lacić, Voditelj odjela poslovanja sa srednjim i velikim poduzećima u Societe Generale – Splitska banka, ali i drugi – te odabrati tri projekta koji prema njihovom mišljenju imaju najbolje razrađenu ideju i najveći potencijal za uspjeh na tržištu.

Obzirom da je cilj projekta potaknuti samozapošljavanje mladih, obrazovanih i nezaposlenih, kao i poticati razvoj poduzetničke klime u Hrvatskoj, održavanje Startup weekenda u Splitsko-dalmatinskoj županiji iznimno je važno, jer će se njime direktno utjecati na razvoj poduzetništva, odnosno, poticati razvoj kvalitetnih poduzetničkih projekata, zatim razvijati proces samozapošljavanja te razvijati pozitivna poduzetnička klima, a što će u konačnosti rezultirati povećanju konkurentnosti regionalnih proizvoda na tržištu.

Upravo ovakav način međusobne razmjene ideja i znanja uz vodstvo stručnih mentora – iskusnih poduzetnika, pravnih savjetnika i članova akademske zajednice omogućit će mladim ljudima da se ohrabre te krenu u poduzetničke vode.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close