Spremno na svjetske kriptoburze

Autor: Bernard Ivezić , 01. listopad 2017. u 22:00
Startup će nuditi niz usluga koje će omogućiti prosječnom korisniku da jednostavno kreira strategiju ulaganja u kriptovalute/Thinkstock

S prikupljenih 2,6 mil. dolara ustupili su ulagačima 18,6% udjela i postigli tržišnu vrijednost od 90 mil. kuna.

Digital Assets Power Play, prvi hrvatski startup koji je proveo inicijalnu ponudu kripto-tokena (ICO) te tako u svega šest dana postigao gotovo identičnu evaluaciju Iskonu u trenutku prodaje Hrvatskom telekomu, do kraja godine planira se izlistati na nizu svjetskih kriptoburzi.

Prema podacima Etherscan.ioa, osnivači DA Power Playja su za prikupljenih 2,6 milijuna dolara ustupili svojim ulagačima 18,6 posto udjela u startupu. To znači da su postigli tržišnu evaluaciju od 13,9 milijuna dolara što je blizu 90 milijuna kuna. Ulagačima, i to njih 528, zauzvrat su dali tokene nazvane DPP. Ukupno su stvorili 100 milijuna DPP tokena. Matej Ujević, direktor DA Power Playa kaže da pregovaraju o izlistavanju DPP-a.

Iako je tehnički riječ o tokenima koji se temelje na Etheriumu, jednom kad se njima počne trgovati na kriptoburzama, moći će se koristiti i kao platežno sredstvo, postat će prava kriptovaluta. "Ističemo da DPP Tokeni nisu dionice nego kriptografski tokeni izdani na Ethereum blockchainu. Točnije, DPP tokeni su ERC20 kriptovaluta bazirana na Ethereum protokolu. DPP će biti izlistan na nekoliko svjetskih kriptoburzi. Pregovori su u tijeku", kaže Ujević.

Iako u Hrvatskoj postoji nekoliko startupa koji se bave kriptovalutama, među nima i kriptoburza, DA Power Play prvi je koji želi omogućiti razvoj digitalnih, autonomnih kriptobrokera.

Startup će nuditi niz usluga koje će omogućiti prosječnom korisniku da jednostavno kreira strategiju ulaganja u kriptovalute te da ju provede u praksi. U četveročlanom timu u kojem su uz Ujevića, Nikola Jokić i Milovan Passini nalazi se i stariji analitičar Erste banke u Hrvatskoj Saša Hunjak. No, Ujević naglašava da to nije povezano. "Kao i tehnologija i naš tim je distribuiran, već godinama tako uspješno funkcionira i svi su profesionalci u svom polju. Osnivači projekt vode u svom privatnom angažmanu i nikako nije povezan s kompanijama u kojima su zaposleni", zaključuje Ujević.

Komentirajte prvi

New Report

Close