Pokreće se prva ženska zadružna pivovara u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2016. u 12:28
Foto: indiegogo.com

Ovoj vrijednoj 13-torki nedostaje mali vjetar u leđa kako bi se ostvario san otvaranja lokalne dalmatinske craft pivovare.

Jučer je pokrenuta crowdfunding kampanja kojom će Ana Teskera i Maja Šepetavec u Zadru pokrenuti prvu žensku zadružnu pivovaru u Hrvatskoj. Prvi cilj joj je prikupiti 8.000 dolara, a u prva 24 sata su prikupile 3.500 dolara, što je oko 44% željenog iznosa. Ova pivovara proizvodit će isključivo craft (zanatske) pive koje su trenutno hit u zemlji i svijetu, a ujedno će biti i prva zadružna pivovara u Hrvatskoj.

„Mi jednostavno obožavamo pivo i sve što je uz njega vezano. Nažalost, vrhunska lokalna piva nisu toliko dostupna u Dalmaciji pa smo se zajedno s 11 prijatelja i prijateljica odlučile na ovaj korak u kojem svatko svojom stručnošću pomaže projektu. Naše pivo bit će proizvedeno bez aditiva i bit će dostupno Zadranima i svima onima koje put, u bilo koje doba godine, dovede u naš grad“ izjavile su Ana i Maja.

Ovoj vrijednoj 13-torki nedostaje mali vjetar u leđa kako bi se ostvario san otvaranja lokalne dalmatinske craft pivovare. Zato su pokrenule crowdfunding kampanju kojom će nabaviti posljednje elemente za proizvodnju: dva fermentora, boce, etikete i gajbe. Svatko može uplatiti sredstva za njihovu nabavku, a za nagradu Maja i Ana nude sjajne poklone – tečaj proizvodnje piva, otvarače, majice i, naravno, pivo. Ako vas zanima više kliknite na sljedeći link: https://www.indiegogo.com/projects/brlog-a-cooperative-brewery-on-the-croatian-coast

„Misija naše zadruge je doprinijeti razvoju pivske kulture u Dalmaciji. Želimo ponuditi našoj lokalnoj zajednici kvalitetan, autentičan i dostupan proizvod koji živi i van turističke sezone. Možda najvažnije, želimo pozitivnim primjerom potaknuti mlade ljude da žive, rade i uživaju u Zadru i Dalmaciji,“ zaključile su mlade Zadranke.

Zadruge diljem svijeta mijenjaju svijet na bolje i na tom putu sada im se pridružuje i „Brlog zadružna pivovara“.

Komentirajte prvi

New Report

Close